Ana içeriğe atla

rize

AHL

 

10 YILDA HER YIL ÇİFT HANELİ BÜYÜDÜK

12.06.2017 - 14:10

Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, “Compass Group içinde, 50 ülke arasında ilk 7’deyiz. Avrupa’da ise ilk 3’te yer alıyoruz” dedi.

Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, geçtiğimiz 10 yıl içinde şirketin her yıl çift haneli olarak istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Bugün Compass Group içinde, 50 ülke arasında ilk 7’deyiz. Avrupa’da ise ilk 3’te yer alıyoruz. Diğer bir yandan bu yıl Londra’da bir araya gelen Compass Group Avrupa Bölge Liderlik Ekipleri toplantısında Türkiye, ‘Yılın En Başarılı Ülkesi’ seçildi. Bu da Türkiye olarak çok başarılı çalışmalara imza attığımızın bir göstergesi” dedi.

GENİŞ MÜŞTERİ PORTFÖYÜ
Sofra/Compass Group Türkiye olarak, 24 binden fazla istihdamıyla, 81 ilde iş merkezleri, alışveriş merkezleri, fabrikalar, eğitim ve sağlık kurumlarından oluşan geniş müşteri portföyüyle güvenlik, catering, temizlik, teknik bakım ve onarım, idari ve ofis desteği, iç taşıma, depolama ve bunların tümünün bir arada sunulduğu tesis yönetimini veren büyük bir yapıya sahip olduklarını kaydeden Kartal, “Türkiye’de özel sektörde sanayi kuruluşları arasında en büyük 3’üncü işvereniz. Bu istihdama sağladığımız katkının en önemli kanıtı ve bizim için çok gurur verici. Diğer bir yandan Sofra/Compass Group Türkiye olarak 2015 yılında sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek tarladaki ürününü hak ettiği fiyata satmakta zorlanan çiftçileri sevindirecek bir karara imza attık. 500 milyon TL’lik gıda alımı yapan şirket anlaşmalı platformlar vasıtasıyla meyve ve sebzeyi doğrudan çiftçiden almaya başladık. Bu kararla hem çiftçiye destek olduğumuzu hem de kendi maliyetlerimizi dengelediğimizi söyleyebilirim. Sebze ve meyve ile başladığımız doğrudan gıda alımını kademeli olarak diğer ürün gruplarında da uygulayacağız” diye konuştu. 

“ÖNEMLİ İNOVASYON ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYORUZ”
Kartal, sözlerine şöyle devam etti: “Hem sektörün hem de verdiğimiz hizmetlerin gelişmesi için önemli inovasyon çalışmaları yürütüyoruz. Türkiye’de, ‘Gastronomi ve İnovasyon Ekibi’ adını verdiğimiz kendimize ait bir yiyecek ve içecek yönetim grubumuz var. Bu ekip; eğlenceli, ilham dolu, seyahat etmekten hoşlanan, besinlerle ve ürün testleri ile ilgili kapsamlı bilgiye sahip, aynı zamanda müşterilerimize sunduğumuz konseptleri geliştirebilen yöneticilerden ve şeflerden meydana geliyor. Gastronomi ve İnovasyon Ekibimiz, müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle birlikte bu süreçte önemli bir role sahip. Yeni fikirleri müşterilere en iyi biçimde sunmanın yollarını geliştirmeye, güçlü, ilginç ve denenip test edilmiş konseptler ve menüler sunmaya önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz.”

rize

 

Yukarı