Ana içeriğe atla

FFF

ALLİ GIDA, TÜRKİYE’NİN EN MODERN SOĞAN KONSERVESİ ÜRETİM HATTI

10.05.2019 - 10:38

ALLİ GIDA YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAHADIR ALEV: “ALLİ GIDA, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE EN MODERN SOĞAN KONSERVESİ ÜRETİM HATTINA SAHİPTİR. 
40 YILI AŞAN TECRÜBESİYLE KONSERVE SEKTÖRÜNE ALIŞILMIŞIN DIŞINDA YEPYENİ VE İNOVATİF ÜRÜNLER SUNMAYI MİSYON EDİNMİŞTİR.”

40 yılı aşkın süredir dünyanın ve Türkiye’nin yıldızlaşmış konserve fabrikalarına gıda üretim hatları üreten Alevinoks ve Linger makina firmalarının ortaklığıyla kurulan Alli Gıda, benzersiz ve sağlıklı konserve üretimiyle gıda sektörüne yön vermeye devam ediyor. Alli Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Alev, sorularımızı yanıtladı. 

Alli Gıda hakkında bilgi verir misiniz? 
Alli Gıda, İzmir’in şirin ilçesi Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern ve hijyen tesislerinde, üniversitelerden de gerekli know-how desteği alarak, Ar-Ge çalışmalarıyla sizi Türkiye’de görmediğiniz, alışılmışın dışında yepyeni ürünlerle tanıştırıyor. Alli Gıda, Türkiye’nin en büyük ve en modern soğan konservesi üretim hattına sahiptir. Gıda üretimi konusundaki 40 yılı aşan tecrübesiyle konserve sektörüne alışılmışın dışında yepyeni ve inovatif ürünler sunmayı misyon edinmiştir. Alli Gıda; börek, lahmacun ve pide fırınlarının soğan ihtiyaçlarını, mor ve beyaz soğan konserveleriyle kökten çözümlüyor. Mottomuz, ‘Usta Şeflerin Yeni Yardımcısı’… Markamız ise Alli Horeca… 

Alli ismi nereden geliyor?
Alevinok’sun Al’ı ve Linger’in Li’sini bir araya getirerek böyle bir marka ismi oluşturduk.  

Neden soğan konservesi yapıyorsunuz?
Çünkü soğan çok kritik bir üründür. Pastaneciler ve börekçiler genellikle apartmanların alt katlarında faaliyet gösteriyorlar. Yeni çıkan yasayla üretim ya da herhangi bir koku sıkıntısı sebebiyle bir kişi bile şikayet etse tahliyesine sebep olabiliyor. Biz de fazla koku yapmasından dolayı soğanı kavurarak satışa sunmak istedik. Bu yasayla birlikte soğan konservesinin kullanımı daha da artacaktır. Şimdilerde bu konservenin ihracat ayağı başladı. Dünyada Türk soğanı ucuzluk bakımından dördüncü sırada. Benzersiz ve yüksek teknolojimiz sayesinde günlük 15 ton soğan işleme kapasitesine sahibiz. Türkiye’nin en modern soğan üretim hatlarını geliştiren Alli Gıda, börek, lahmacun ve pide fırınlarına büyük kolaylık sağlamakta ve onları soğan ayıklama, doğrama ve pişirme zahmetinden kurtarmaktadır. Ayrıca ‘Hemen aç, hemen kullan’ teknolojili ‘Kolay Kapak’ ayrıcalığını da sunarak üreticileri satın alma, stoklama ve ürün işleme konusunda büyük bir kolaylıkla buluşturmaktadır. Yemek üreticileri, lokantalar, restoranlar ve kafeler artık soğan işlemekle uğraşmayacak. Alli Horeca ürünleriyle daha kısa sürede daha fazla üretim yaparak verimliliklerini ve kârlarını artıracaklar.

Ürününüz nerelerde bulunuyor?
Ulusal marketlerle görüşmelerimiz sürüyor fakat şirket ilkemiz gereği 2019 sonuna kadar marketlere girmeyeceğiz. Ürünlerimiz aklınıza gelebilecek bütün pide, börek salonları ve fırınlarda bulunmaktadır. Büyük firmalar bizden temin ediyorlar fakat genel olarak toptancı aracılığıyla oluyor. Şu anda Türkiye’de yaklaşık 170 noktada ürünümüz kullanılmaktadır. 

2019 hedefleriniz nelerdir? Yeni ürünleriniz olacak mı yakında?
Planımız, borçlanmadan, mümkün olduğunca ayaklarımız üzerinde durarak büyümek. Markamızı iyi noktalara taşımak. Soğan işini geliştirip patates püresi de üretmek. Pastane sektöründe kullanılacak bazı sosları da ele almayı düşünüyoruz. Yurt dışı ayağımızı biraz daha genişletmeyi planlıyoruz. 

arf

Yukarı