Ana içeriğe atla

itt

Balık tutkunlarının vazgeçilmez adresi; Dardenia

07.03.2017 - 17:28

Dardenia Pazarlama Müdürü Özgün Yalın, “Dardanel tecrübesiyle kurulan Dardenia, Dardenel’in Ar-Ge yatırımları ile geleneksel balık-ekmeği yepyeni bir lezzete dönüştürerek kısa sürede balık tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek balık-ekmek zinciri Dardenia, önemli bir boşluğu dolduruyor. Dardenia markası nasıl doğdu? 
Dardenia, 2011 yılında Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen’in tamamen kendisinin Türk halkının balık yemek alışkanlığını artırmak amacıyla yola çıktığı bir konsept olarak doğdu. Dardenia ilk şubesini 2011 yılında Bağdat Caddesi’nde açarak Türkiye’nin ilk ve tek balık-ekmek restoranı oldu. 30 yılı aşkın Dardanel tecrübesiyle kurulan Dardenia, Dardenel’in Ar-Ge yatırımları ile geleneksel balık-ekmeği yepyeni bir lezzete dönüştürerek kısa sürede balık tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu. 
Dardenia olarak, açıldığımız ilk yıl 130 binin üzerinde İstanbullu’ya ulaşarak büyük bir beğeni kazandık. Yenilikçi ve öncü ürünlerimizle balık tutkunlarının müdavimi olduğu Dardenia, deniz ürünleri fine fast-food kategorisinde de büyük bir boşluğu doldurdu. 
Kısa bir süre önce hizmete giren Mecidiyeköy’deki ikinci şubemizle birlikte İstanbul genelinde 11 şubeye ulaştık. 

Dardenia ulaştığı noktada kaç şubeye sahip? Kısa ve uzun vadede kaç şubeye ulaşmayı hedefliyorsunuz?
42 Maslak ve Mecidiyeköy’de açtığımız iki yeni şubemizle İstanbul genelinde 11 şubeyle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde Dardenia olarak agresif bir büyüme hedefimiz var. Tüm Türkiye geneline yayılmayı planlıyor ve bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda öncelikli olarak 2017 yılı içerisinde Dardanel’in memleketi olan Çanakkale’ye şube açma çalışmalarımız sürüyor. 
Ar-Ge faaliyetlerimizi yürütecek ve aynı zamanda kendi personelimizi yetiştirmek üzere bir akademi kurma planımız var. Şu anda 150 civarında personelimiz var. Akademi ile birlikte bu sayı daha da artacak. Ayrıca personellerimizi eğitmek istiyoruz. Bu anlamda 100 kişilik bir personel almayı hedefliyoruz. Sektöre de bu anlamda katkı sağlamış olacağız.

Dardenia, hangi menülerle misafirlerine hizmet veriyor, kısaca bilgi verir misiniz?
Şu anda menümüzde 40 civarında ürünümüz bulunuyor. Bunun büyük bir bölümünü balık ekmek oluşturuyor. Devamında da balık salatalarımız geliyor. Dardenia’nın zengin menüsünde hepsi tartar sos, karamelize soğan ve yeşillikle servis edilen Norveç somon, limonlu levrek schnitzel, Tuna Steak, Norveç uskumru ve mezgit schnitzel balık ekmek çeşitlerine ek olarak, bazı şubelerimizde sushi çeşitleri de yer alıyor. Ayrıca menümüzde Brüksel midyeden fish cheeseburger’e, tencere Midye’den, Levrek çorbasına, kalamar tavadan sushi ve tempura usulü sağlıklı kızartma yöntemiyle hazırlanmış atıştırmalıklara farklı damak tatlarına hitap eden seçenekler de bulunuyor.
Dardenia olarak kendimize özgü ekmeğimiz, soslarımız ve menümüzle yeme-içme dünyasına farklı bir soluk getirdik. Kısa bir süre önce de menülerimizi çeşitlendirmek amacıyla bazı yenilikler yaptık. Örneğin ‘Fırından Ev Yapımı Lezzetler’ isimli yeni kategorimizle Nohutlu Dardanel Ton, Fırında Patatesli Uskumru Buğulama ve Fırında Çipura Buğulama ile fırın yemeklerini müşterilerimizin beğenisine sunduk. Bunun yanı sıra surimi salata ve fit menüler gibi alışılmadık tatlar da balıkseverlerden tam not aldı. Tüm ürünlerimiz çevreci, sağlıklı, hijyenik koşullarda ve Dardanel tecrübesiyle hazırlanıyor.

a

Yukarı