Ana içeriğe atla

itt

Bereket Döner 2017’de agresif büyüyecek: HEDEF 150 ŞUBE

11.04.2017 - 11:37

Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & CEO’su M. Nezif Emek, “2016 sonu itibariyle 99 şubeye sahibiz. 2017’yi franchising olarak 150 şubeyle kapatmak için çalışıyoruz. 2015 agresif büyüme yılımızdı. 2017 ise 2. agresif büyüyeceğimiz bir yıl olacak” diyor.

Bereket Döner markası nasıl ortaya çıktı? Markanızın kuruluş öyküsünü ve günümüze kadar kaydettiği aşamaları anahatlarıyla özetler misiniz?
Bereket Döner, 1988 yılında Beyoğlu’nda bir döner restoranı olarak kuruldu. Hem hizmet hem de ürün kalitemizle markamızın ünü arttı ve günümüze kadar ciddi bir bilinirlik oluştu. Şubeler birbiri ardına açılmaya başladı ve Beyoğlu’nda 4 şubeyle günde ortalama 1,5 ton döner satan bir zincir haline geldik. Bereket Döner, özellikle Beyoğlu bölgesinde yaşayanların kalbinde yer etmiş bir marka. Şirketin kurucusu Hayrettin Taşkıran, daha sonra döner fabrikası kurma kararı alıyor ve 1997’de 3 şubeyi satarak Başakşehir’de fabrikayı hizmete sokuyor. Döner üretimine başlayınca franchise sistemiyle büyüme de devam ediyor.

Şu anda kaç şubeye sahipsiniz? 2017 yılı sonuna kadar şubeleşme ve büyüme konusundaki hedefleriniz nelerdir?
2016 sonu itibariyle 99 şubeye sahibiz. 2017’yi franchising olarak 150 şubeyle kapatmak için çalışıyoruz. 2015 agresif büyüme yılımızdı. 2017 ise 2. agresif büyüyeceğimiz bir yıl olacak. 2015’te fabrikanın 2016’da da restorancılığın kurumsal altyapısını oturttuk. Bu yıl ise restorancılığın tam anlamıyla asıl ligine oturma yani tam anlamıyla hakettiği yere gelme yılı olacak. Bu konuda ciddi anlamda çalışmalar yaptık.  

Döner üretiminde ne kadarlık kapasiteye sahipsiniz, fabrikanızla ilgili bilgi verir misiniz? 
1997’de Başakşehir İkitelli’de 2007’de ise Hadımköy’de fabrikamızı hizmete açtık. 2016’da Hadımköy fabrikamızı iki kat büyüttük. Şu anda 12 bin 500 metrekare kapalı alanda ve günlük 100 ton üretebilecek bir fabrikaya sahibiz. Dünyanın en büyük döner üreticisi olmayı hedefliyoruz. Fiziksel olarak dünyanın en büyük döner fabrikasına sahibiz. Fiili üretimimize baktığımızda ise ilk 5’te yer alıyoruz. Bu fabrikamızda günde 37-40 ton bandında üretim gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz günde 100 ton üretim kapasitesine ulaşmak.

HELAL KESİM, HELAL ÜRETİM, HELAL TİCARET
Dönerde ‘helal kesim’ konseptinde hizmet veriyorsunuz. Hangi kriterlere önem veriyorsunuz?

Helal gıda artık dünyada en büyük trend. Helal gıda, gerek lezzet gerekse sağlık açısından müşterilerimiz açısından oldukça talep görüyor. ‘Helal kesim’, ‘helal üretim’, ‘helal ticaret’ felsefesiyle ilerliyoruz. Hem sağlıklı hem de İslami usüllere uygun üretim gerçekleştiriyoruz. Zaten helal dediğimiz zaman, hijyeni de kapsıyor. Tüm süreçlerimizde helalin bütün boyutlarını uyguluyoruz.

Hangi konseptte mağazalarla tüketicilere ulaşıyorsunuz?
Restorancılığı 5 segmente ayırdık. Bugüne kadar tek tip Bereket Döner restoranlarımız vardı. 1. segmentimiz; Bereket Döner Durak Projesi. Benzinciler, üniversite kampüsleri ve özel mülklerin içinde satış yapan bir iş modeli. Şu anda 50 bin artı KDV ile anahtar teslim yapıyoruz. 2. segmentimizi ise paket servis noktaları oluşturuyor. Bu noktalar siparişleri motokuryelerle teslim ediyor. 3. segmentimiz; Express. Normal standart Bereket’e uygun olmayan daha küçük cepheli, daha küçük metrekareli yerlere girmek için oluşturduğumuz bir model, yani büfe konseptiyle hizmet veriyor. 4. segmentimiz; bilinen Bereket Döner mağazaları. Bunlar 80-150 metrekare aralığında mağazalarda hizmet veriyor. 5. segmentimiz ise ‘Bereket Döner since 1988’ dediğimiz A la carte restoran konsepti. Bunlar 500 metrekare üzeri mağazalar. Yani her bütçeye uygun yatırım modellerimiz mevcut. 

mogul

 

Yukarı