Ana içeriğe atla

itt

Günde 1 milyon öğün yemek üretiyoruz

11.04.2017 - 16:38

Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, “Toplu yemek hizmeti verdiğimiz kuruluşların kendi tesislerinde kurduğumuz mutfaklarımızda ve Türkiye genelindeki 5 merkezi üretim tesisimizde günde toplam 1 milyon öğün yemek üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, Türkiye çapında 81 ilde, 3 bin farklı lokasyonda Türkiye’nin her yerine hizmet götürdüklerini söyleyerek, “Toplu yemek hizmeti verdiğimiz kuruluşların kendi tesislerinde kurduğumuz mutfaklarımızda ve Türkiye genelindeki 5 merkezi üretim tesisimizde günde toplam 1 milyon öğün yemek üretimi gerçekleştiriyoruz. Yılda yaklaşık 250 milyon öğün yemek üretimine tekabül eden bu verilerden yola çıkarak tüm Türkiye’yi yılda 3 defa beslediğimizi söyleyebiliriz. 22 binden fazla çalışanımızla sektörün en büyük firmasıyız ve Türkiye’de özel sektörde sanayi kuruluşları arasında en büyük 3’üncü işveren olmamız da istihdama sağladığımız katkının en önemli kanıtı ve bundan gurur duyuyoruz” dedi.

“DENEYİMLİ İNSAN VE OPERASYONEL GÜCÜMÜZÜ DOĞRU KULLANIYORUZ”
“Sektörde bizi farklı kılan en önemli özelliklerimizden birisi deneyimli insan ve operasyonel gücümüzü doğru kullanmamız” diyen Kartal, “Bunlarla birlikte çözüm odaklı yönetimimiz, sorunlardan kaçmamamız ve müşteri beklentilerini doğru yönetmemiz, grubumuzun başarısındaki ciddi etkenler” şeklinde konuştu. 
Gıda güvenliği şartlarını yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini bütünlük içinde entegre ederek uyguladıklarını belirten Kartal, “Hizmet verdiğimiz tüm kurumlarda menü planlama ekibimiz, diyetisyenlerimiz ve gıda mühendislerimiz, müşterilerimizin özelliklerine uygun beslenme programı/menüler oluşturuyor. Menüler beslenme ilkelerine uygun, besin değerini maksimum seviyede korumayı sağlayacak şekilde üretiliyor, saklanıyor ve servis ediliyor. Gıdalarda bulunabilecek ya da oluşabilecek potansiyel risk ve tehlikeleri önceden belirleyerek gerekli önleyici ve koruyucu faaliyetlerin kontrol altında izlenmesini ‘gıda güvenliği’ sistemimizle sağlıyoruz” diye konuştu.

HİJYEN VE GIDA GÜVENLİĞİ
Kartal, sözlerine şöyle devam etti: “Üretimde kullanılan ve servise sunulan tüm gıda maddelerinin hijyen ve gıda güvenliği şartlarını analizler ile doğruluyoruz.  Gıda güvenliği yönetim sistemimiz gereği belirli aralıklar ile temin edilen ürünler akredite bir laboratuvara dış analize gönderilir. Mutfaklarımıza gelen tüm ürünler, araç sıcaklığı, ürün sıcaklığı, sevkiyat aracının temizliği, taşıyıcı personelin temizliği, ambalaj kontrolü gibi günlük kontrol aşamalarından geçirilerek mal kabulü yapılır.”

a

Yukarı