Ana içeriğe atla

arf

“HACCP’yi uygulamalarımıza bütün olarak yansıtıyoruz”

15.12.2016 - 14:58

Resport Catering Kalite Yönetim Temsilcisi Zeynep Coşkun, “Yalnızca HACCP sistemi uygulamanın ötesinde inovasyon çağına ve gelişen dünya düzenine kolay adaptasyon sağlayabilmek, müşterilerimize en sağlıklı ve güvenilir gıdayı sunabilmek için HACCP ve ilgili kalite sistemlerini uygulamalarımıza bir bütün olarak yansıtıyoruz” dedi.

Toplu yemek üretiminde sağlıklı şartların oluşturulması ve hijyen sağlanması noktasında hangi prosedürleri uyguluyorsunuz?
Resport Catering olarak toplu yemek sektöründe güvenilir ve sağlıklı gıda üretebilmek için sektörümüze özgü çalışmaları kalite sistemlerimiz çerçevesinde oluşturuyoruz. ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004, ISO 10002:2014, OHSAS 18001:2007’den oluşan beş kalite sisteminin tüm prosedürlerini entegre olarak uygulamalarımıza yansıtıyor, müşterilerimize sistem uygulamalarımızın getirdiği avantajlarla hizmet sunuyoruz.

HACCP prosedürlerinin sektöre olan kazanımlarından bahseder misiniz?
Konu sağlıklı gıda olduğunda ürettiğiniz ürünün her aşamasını kayıt altına almak ve izlemek zorundasınız. Müşteri memnuniyeti, güvenilir ve sağlıklı gıda üretimi, şeffaflık esasına dayalı bir sistem yürütmek isteyen her firmanın kalite sistem prosedürleri uygulaması en büyük kazanımları olacaktır. Kalite sistemleri incelendiğinde özellikle catering sektöründe yer alan firmaların hammadde kabulünden son ürünün sunumuna hatta müşteri geri bildirimlerine kadar olan proseslerinin takibini, kontrolünü, kayıtlarını ve izlenebilirliğini sağlayarak ilgili taraflara şeffaflık ilkesine dayalı bir hizmet vermelerine katkı sağladığı görülecektir.
Resport Catering olarak yalnızca HACCP sistemi uygulamanın ötesinde inovasyon çağına ve gelişen dünya düzenine kolay adaptasyon sağlayabilmek, müşterilerimize en sağlıklı ve güvenilir gıdayı sunabilmek için HACCP ve ilgili kalite sistemlerini uygulamalarımıza bir bütün olarak yansıtıyoruz.

Catering sektöründe hangi sorunlar ön plana çıkıyor? Firmanızın uyguladığı stratejiler nelerdir?
Gıda sektöründe bütünüyle taklit ve tağşişlerin yoğun olarak yaşandığı biliniyor. Catering sektöründe de ne yazık ki bu sıkıntıların yaşanmakta olduğunu, tüketilmesi sağlık açısından uygun olmayan ürünlerin tüketiciye sunularak gıda zehirlenmesi yaşamalarına sebebiyet verildiğini üzülerek görüyoruz. 
Şirket olarak insan sağlığı odaklı çalışmalar yürütmekte ve bu anlamda öncelikle takip sistemimizin en önemli kaynağı olan personellerimizin bilgilerini artırmak ve sağlıklı uygulamalar elde edebilmek için eğitimler gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize sağlıklı gıdalar sunabilmenin ikinci adımında ise tüm proses  kontrollerimizi hammadde temininden itibaren tedarikçi, depolama, üretim, sunum aşamalarında rutin bir plan ve program çerçevesinde GMP (İyi Üretim Uygulamaları) denetimleriyle gerekse laboratuar destekli çalışmalarla takip ediyoruz.
 

arf

Yukarı