Ana içeriğe atla

medya

“Hizmet hem ucuz, hem kaliteli hem de hızlı olamaz”

20.07.2017 - 10:35

Kaliteli bir hizmetin bedeli olduğundan bahseden Mamabüs Caterıng Yönetim Kurulu Başkanı Metin Aydın,  “Hizmet hem ucuz, hem kaliteli hem de hızlı olamaz. Olması durumunda mutlaka birinden ödün vermeniz gerekir. Kaliteden ödün vermemiz ise tüm doğrularımıza ters düşer” dedi.

Gıda güvenliğini sağlama noktasında önem verdiğiniz ve uyguladığınız kriterlerden bahseder misiniz? Gerekli olan hijyen şartlarını nasıl sağlıyorsunuz?
Bizim için hijyen ve gıda güvenliği bölünmez iki kavram olup, bu iki kavramın şartlarını yerine getirmek ise temel hedefimizdir. Bunun için; gerekli olan ortam koşullarının yanında teorik ve pratik tüm çalışmaları, sistemli bir şekilde eğitim, kontrol, gözlem ve periyodik denetimlerle yürütmekteyiz. 
Güvenilir gıda için faaliyetlerimiz hammadde temin ettiğimiz tedarikçilerimizin denetimiyle başlar. Böylece “güvenilir gıda” olduğundan emin olduğumuz ürünler temin edilir. Bu amaçla öncelikle seçkin firmalardan ürün teminini gerçekleştirmek temel prensiplerimiz dahilinde yer alır. Daha sonraki aşamalarda; tedarik edilen hammadde ürünlerinin uygunluğunun kontrol edilerek, ürünün depolarımıza kabul edilmesi sürecinde ve son ürün tüketimine kadar geçen sürede olası riskleri yok etmek hedef alınır. Bu amaçla mutfak alanlarımız tamamen hijyenik alan olarak dış alandan ayrılmış olup, gıdaya herhangi bir kirlilik unsurunun bulaşması önlenir. Mutfak üretim alanlarımızda temizlik ve hijyen kuralları dahilinde ürün işlenmekte ve uygun muhafaza yöntemleriyle korunmaktadır. Böylece gıda güvenilirliğini olumsuz etkileyecek unsurlar kaynağında yok edilmekte, ürünlerimiz temiz ve hijyenik ortamda güvenilir gıda olarak üretilip müşterimizin tüketimine sunulmaktadır.

HACCP prosedürlerinin firmaya olan kazanımlarından bahseder misiniz?
Tüm üretim noktalarımızda sağlıklı ve güvenilir gıda üretmek için, üretim noktasında meydana gelebilecek ve insan sağlığına zarar verebilecek her türlü unsurun saf dışı bırakılmasını hedefleyen HACCP planlarını uygulamaktayız. HACCP ile tüm proseslerimiz, kontrol ve gözlem altında olduğundan ve olabilecek tüm uygunsuzlukları kaynağında yok eden bir çalışma prensibiyle ilerlediğimizden, müşterilerimize gönül rahatlığıyla sağlıklı ve güvenilir gıda temin ettiğimizi ifade edebiliriz.

Sektördeki rekabet ortamının ürün kalitesine olan etkilerini değerlendirir misiniz?
Hizmet hem ucuz, hem kaliteli hem de hızlı olamaz. Olması durumunda mutlaka birinden ödün vermeniz gerekir. Kullandığınız üründen hizmet personelinize, soğuk odalarınızdan hijyen ürünlerinize kadar bu zincirde kaliteden ödün veremezsiniz. Bu minvalde, rekabet sürecini hizmet alımı yapan firmaların önce sağlık olarak değerlendirmesi uygun olacaktır. Nihayetinde biz sektörde okul öncesi ve okul çağı beslenmesiyle ilgiliyiz. Kaliteden ödün vermemiz tüm doğrularımıza ters düşer. 

rize

 

Yukarı