Ana içeriğe atla

medya

Potansiyel risk ve tehlikeler önceden belirleniyor

20.07.2017 - 10:37

Sofra/Compass Group Türkiye Sağlık, Güvenlik ve Çevre Direktörü Füsun Atayata: “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemimiz ile gıdalarda bulunabilecek ya da oluşabilecek potansiyel risk ve tehlikeler önceden belirlenmektedir” dedi.

Gıda güvenliğini sağlama noktasında önem verdikleri ve uyguladıkları kriterlerden bahseden Sofra/Compass Group Türkiye Sağlık, Güvenlik ve Çevre Direktörü Füsun Atayata, “Şirketimizde gıda güvenliği şartları, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri bir bütünlük içinde entegre edilerek uygulanmakta, sürdürülebilir ve sürekli gelişim çalışmaları ile proseslerimiz desteklenmektedir. Gıda güvenliği sistemi sürekli yaşayan, hiç yaşlanmayan ve devamlı olarak geliştirilmesi gereken bir yönetim sistemidir. Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüm proses basamaklarının izlenebiliyor olması çok önemli. Hizmet verdiğimiz tüm kurumlarda menü planlama ekibimiz, diyetisyenlerimiz ve gıda mühendislerimiz, müşterilerimizin özelliklerine uygun beslenme programı/menüler oluşturmakta ve menüler beslenme ilkelerine uygun, besin değerini maksimum seviyede korumayı sağlayacak şekilde üretilmekte, saklanmakta ve servis edilmektedir” dedi. 
Atayata sözlerine ise şu şekilde devam etti: “Gıdalarda oluşabilecek potansiyel risk ve tehlikeleri önceden belirleyerek gerekli önleyici ve koruyucu faaliyetlerin kontrol altında izlenmesini Gıda Güvenliği Sistemimiz ile sağlamaktayız. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemimiz ile güvenli gıda üretimi için ürünlerin satın alma aşamasından servis sonuna kadar geçen tüm proses süreçlerinde, gıdalarda bulunabilecek ya da oluşabilecek potansiyel risk ve tehlikeler önceden belirlenmektedir. Tüm süreçlerin önleyici ve koruyucu faaliyetleri; sürdürülebilir gelişim odaklı, konusunda uzman denetim ekiplerimiz ile denetlenerek kontrol altına alınmaktadır.”
“Toplu yemek sektöründe sadece gıdayı uygun koşullarda üretmek ve sunmak yeterli değildir” açıklamasında bulunan Atayata, “Bunun yanında gıdanın üretildiği koşulların GMP (Good Manufacturing Practice) gerekliliklerini karşılaması, risklerin değerlendirilmesi ve derecelendirilmesi, alt yapının çalışan sağlığına tehdit unsuru oluşturmaması, çevresel etmenlerin göz önünde bulundurulması, gelişen teknolojinin takip edilmesi, bilinçli, eğitimli ve nitelikli personel ile çalışmak çok önemlidir” dedi. 

TEDARİKÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM İÇİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR
Sofra Grup için yasal ve güvenli ürün şartlarını karşılayan ve temin etme kapasitesine sahip, denetimlerde başarılı olan aday tedarikçilerin belirlendiğini söyleyen Atayata, bir sonraki aşamada Sofra Grup spesifikasyonlarının satın alınan ürün teknik şartları ile tedarikçilere beyan edildiğini dile getirdi ve sözlerine, “Belirttiğimiz özelliklerdeki ürünleri temin edebilecek tedarikçiler onaylı tedarikçi listesine dahil edilir. Tedarikçilerimizden temin edilen ürün grupları için ürün teyit analizleri yaptırılarak ürünlerin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri açısından doğrulamaları periyodik olarak yapılır. 3. taraf bağımsız denetim ve gözetim firması ile sürdürülebilir gelişim içinde tedarikçilerimiz değerlendirilmektedir” diyerek devam etti.  
“Firmamızda çok uzun yıllar önce başlayan HACCP standartları sürdürülebilir bir gelişim içinde ISO 22000 standardı ile bütünleşmiş, sektörde örnek uygulamalar ile en üst seviyede uygulanmaktadır” açıklamasını yapan Atayata, “Her yaptığımız işin risk tabanlı proses yaklaşımı ile yönetilmesi gıda güvenliği ilkemizin temel taşıdır” dedi. 
 

rize

 

Yukarı