Ana içeriğe atla

itt

RE-ORGANİZASYON İLE VERİMLİLİK ARTIŞI

17.01.2017 - 10:43

Üç Öğün Catering Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Faruk Dural, 2016’da satışlarının aynı olmasına rağmen, re-organizasyon ile verimlilik artışı sağlayarak karlılıklarını 3 kat artırdıklarını ifade etti.  

Üç Öğün Catering olarak catering sektöründe hangi hizmetlerle ön planda yer alıyorsunuz? Yemek üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz? 
2000 yılında Sinpaş AŞ bünyesinde kurulan şirketimiz, 2014 yılında Ömer Faruk Çelik şirketi olan EYG grup bünyesine katıldı. 2015 yılında Kuveytli Murabahat fonu ile başlayan ortaklık görüşmeleri Nisan 2016’da resmileşti ve bugün 5 şehirde 500 çalışanı ile hizmet vermekte olan bir şirket haline geldik. 
Yılda 10 milyon öğün yemeğini 500 personelimiz ile müşterilerimize sunuyoruz.  Tedarikçilerimizden yılda 25 milyon TL değerinde hammadde tedarik ediyoruz. Şu an Türkiye’de İstanbul, Ankara, Bilecik, Eskişehir ve Denizli illerimizde hizmet veriyoruz. Tüm bu yatırımlarla 2017 yılında yüzde 20 büyümemiz garanti olmakla birlikte bu oranı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz.

Kuveyt merkezli Murabahat fonu ile gittiğiniz işbirliğinin sonuçlarını değerlendirir misiniz? Ortaklık işletmenize neler kattı?
Yerel tecrübe ve değerlerimize; benzer bir kültürden global vizyon ve ticari tecrübe aktarılıyor. Bu işbirliği ‘ticareti etik değerlere uygun olarak yapma’ temeline dayanıyor. Öncelikli hedefimiz personelimizle ve iş ortaklarımızla manevi ve maddi değerler yaratmak. 
Gıda, perakende, temizlik hizmetleri, güvenlik hizmetleri, konaklama hizmetleri, tesis yönetimi ve emlak ticareti & inşaat sektörlerinde bölgesel güç olma yolunda bu işbirliği her iki tarafa da büyük kazanımlar sağlıyor. 

Kalite ve hijyen konusunda yaptığınız çalışmaları özetler misiniz? 
Teknik olarak hammaddelerin Türk gıda kodeksinde belirtilen parametreler kapsamında olması gerekir. Şüphesiz nihai tüketicinin bunu kontrol edebilmesi mümkün değil. Önlem olarak belirli aralıklarla hammadde analizi ve güvenilir akredite kuruluşlardan kalite belgelendirmesi yapmış şirketler ile çalışılmalı. Bünyemizde onlarca gıda mühendisi, gıda teknisyeni ve diyetisyen istihdam ediyoruz. Ayrıca dış denetim ve analiz hizmetleri ile sürekli kontrol ve iyileştirme süreçlerini yönetiyoruz. 

Firmanızın 2016 yılında gösterdiği performanstan bahseder misiniz, ne gibi yatırımlara imza attınız? 2017 yılına yönelik yatırım planlarınız nelerdir? 
Geçen yıla göre satışlarımız aynı olmasına rağmen, re-organizasyon ile verimlilik artışı sağlayarak karlılığımızı 3 kat artırdık.  
Bilecik fabrikamızı yeni ve modern yerine taşıdık, kapasitesini 4 kat artırmış olduk. Önümüzdeki dönemde Bilecik ve Eskişehir bizim için stratejik önem taşıyor. İstanbul Avrupa yakasında da yeni fabrika yatırımımız yılbaşından önce tamamlandı. Taşıma yemek kategorisinde Avrupa yakasından gelen yoğun talebi böylelikle karşılamış olacağız. Gebze’den Çerkezköy’e kadar taşıma yemek hizmeti veriyor olacağız.
2017 yılı hedeflerimiz ise; mevcut müşterilerimiz ile işbirliğimizi güçlendirmek, Türkiye ve yurtdışında kapsama alanımızı artırarak yeni ve katma değerli projelere başlamak. Perakende ve diyet yemek sektöründe önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Ayrıca Türkiye’den değerli perakende markalarının master franchise’nı alarak Körfez bölgesinde pazarlamak için görüşmelerimiz devam ediyor.
Dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelere bağlı olarak gıda, tarım, hayvancılık ve perakende sektöründe büyümeyi arzu ediyoruz. Mısır ve Türkiye’de bu yatırımlara başladık ve geliştiriyoruz.
 

mogul

 

Yukarı