Ana içeriğe atla

arf

ÜÇ LEZZET: HİZMET, LEZZET, MEMNUNİYET

16.08.2018 - 10:15

ÜÇ LEZZET CATERING’İN PATRONU HÜSEYİN ALKAN, MİSYONLARINI KALİTELİ HİZMET, EV YEMEKLERİ GİBİ LEZZETLİ ÜRETİM VE SÜREKLİ ARTAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ OLARAK ÖZETLİYOR.

Üç Lezzet Catering’in patronu Hüseyin Alkan, yerinde ve taşıma yemek hizmeti verdiği firmasıyla ilgili sorularımızı cevaplandırdı. 

Öncelikle şirketiniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Ağustos 2010’da faaliyete başladık. Yerinde yemek ve taşıma yemek hizmeti vermekteyiz. Sektörün ihtiyacı olan organik doğal ürünlerle, tecrübeli ve eğitimli kadromuzla son derece hijyenik koşullarda 10 bin kişiye yemek hizmeti sunan bir kuruluşuz. İstanbul Anadolu yakasındaki 5 bin kapasiteli yemek fabrikamızla müşterilerimizin ihtiyacı olan tüm yemek ve catering hizmetleri en profesyonel şekilde karşılanmaktadır. 

Catering hizmeti alan firmalar kaliteye, hijyene ve ilkelere ne kadar dikkat ediyorlar? Genel olarak baktığınızda hizmet alan firmaların önceliği fiyat mı, kalite ve hijyen mi?
Bizimle çalışan firmalar genel olarak ilk önce kaliteye, daha sonra ise fiyata önem veriyorlar.

Sektörün şu anki durumuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?
Hammadde maliyetleri çok yüksek olduğu için bizler de bu durumda sıkıntı yaşıyoruz ve catering sektöründeki firmalarla sıkı rekabet içindeyiz. Özellikle fiyat konusunda catering firmaları arasında fiyat dengesizliği mevcut.

Üç Lezzet ismi ve logosu nereden geldiğini bizimle paylaşır mısınız?
İnsanlar günde üç öğün yemek yedikleri için ve lezzet aradıkları için biz de böyle bir isim koyalım dedik. Logomuzda ise yatay olan çizgi gün boyunu, diğer çizgiler ise sabah, öğle ve akşamı temsil etmektedir. 

Misyonunuzla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Misyonumuzu, yemek sektöründe hizmet vermenin sorumluluğuyla müşterilerimizin sağlığına gerekli hassasiyeti göstermek, hizmetimizin kalitesini sürekli artırmak, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak, müşterilerimize çağdaş üretim koşullarında hijyenik ve ev yemekleri gibi lezzetli catering hizmeti sunmak olarak özetleyebiliriz. 

Peki, vizyonunuz?
Müşterimizin memnuniyetiyle yola çıkarak faaliyet alanımızla ilgili her türlü yeniliği yakından takip edip kendimizi sürekli geliştirmek ve müşteri memnuniyetinin sürekliliğini sağlamak.

Firma olarak hijyen koşullarını nasıl sağlıyorsunuz?
Üç Lezzet, ‘önce hijyen’ anlayışıyla hareket eder. Üretilen bütün yemekler, her aşamada gıda mühendislerinin gözetim ve kontrolünden geçmektedir. Yılların vermiş olduğu tecrübeyle aşçıbaşılar ve aşçılar gerek lezzet konusunda gerekse hijyen konusunda çok titiz davranmaktadır. Ayrıca bütün personelimize, kalite yönetim temsilcisi tarafından düzenli aralıklarla hijyen eğitimi verilmektedir.
 

yyy

Yukarı