İstanbul’un hızla yükselen gastronomi merkezi Bomonti’de bulunan Aterna Restaurant, sadece lezzetli yemekleriyle değil, aynı zamanda sunduğu benzersiz deneyimle de öne çıkıyor. İzmir’in Dikili ilçesinin tarihteki isimlerinden birinden adını alan Aterna, restoranın köklerini ve sunduğu kendine has lezzetlerin kaynağını simgeliyor.
Bomonti’de ziyaret ettiğimiz Aterna’nın menüsünde yer alan lezzetlerinin en büyük sırrı, İzmir Dikili’de bulunan organik zeytin çiftliğinde yatıyor. Restoranda kullanılan zeytinyağı ise tamamen bu çiftlikte yetişen zeytinlerden elde ediliyor ve doğallığı ile saflığını koruyor. Yemeğe kattığı eşsiz lezzetle, her lokmada bu organik zeytinyağının farkını damaklarınızda hissediyorsunuz. Ayrıca, Aterna’da kullanılan baharatlar da doğallığı ve saflığı bozulmamış şekilde temin ediliyor. Bu detaylar da, tattığınız yemeklerin lezzetini bir üst seviyeye taşıyor.
Menüdeki lezzet yolculuğu
Birbirinden çeşitli lezzetlerini denediğimiz Aterna Restaurant, günlük menüler ve fine dining seçeneklerin yer aldığı iki ana menü konseptiyle hizmet veriyor. Günlük menüler, hızlı ve doyurucu yemek arayanlar için idealken, fine dining menüsü ile Aterna, misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor.
Özellikle kalp dostu Marine Levrek ve Pancar Carpaccio, taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanıyor. Ispanak ve kereviz kökü gibi sebzelerle yapılan yemekler, sadece sağlıklı değil, aynı zamanda da lezzet dolu. Eğer daha doyurucu bir yemek arıyorsanız, beyaz fasulye püresi üzerinde fırında pişen kuzu gerdan ya da kadifemsi patates püresi ile servis edilen Macar Gulaş tam size göre. Aterna’nın bu özel yemekleri, özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanıyor ve her biri Şef Davut Erdemirli’nin ustalığını yansıtıyor.
Hızlı ve lezzetli seçenekler
Gün içinde daha hızlı bir yemek arayanlar için Aterna’nın çıtır tavuklu sandviçi ise harika bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. Özenle kaplanmış çıtır tavuk, bu sandviçi benzersiz kılarken, başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir tat sunuyor. Aterna’nın keyifli atmosferinde yemek yemeseniz bile, menüsünde yer alan içeceklerden bir kahve içebilir veya el işi demleme çaylarından tadabilirsiniz.
Aterna’nın benzersiz ortamı
Aterna Restaurant, Bomonti’nin dinamik ve yenilikçi atmosferine de mükemmel bir uyum sağlıyor. Son dönemde birçok yeme içme seçeneğiyle popüler hale gelmiş bir bölge olan Bomonti’de misafirlerini ağırlayan Aterna, bu bölgede farklı bir menü ve benzersiz bir atmosfer sunarak öne çıkmayı başarırken; modern ve şık tasarımıyla, misafirlerine rahat ve keyifli bir ortam sunuyor.
Bomonti Apart Otel ve Turizm A.Ş. tarafından işletiliyor
Aterna Restaurant, Bomonti Apart Otel ve Turizm A.Ş. tarafından işletiliyor ve bu profesyonel işletmecilik anlayışının restoranın kalitesine yansıdığını da görüyoruz. Yemekler ve hizmet kalitesi, misafirlerin memnuniyetini ön planda tutarak sunuluyor.
Organik ürünler satışta
Aterna Restaurant’ın Şef Davut Erdemirli tarafından hazırlanan seçkin menüsüden tercih ettiğiniz yemekleri yemekle kalmıyor, aynı zamanda organik ürünleri temin de edebiliyorsunuz. Aterna Organik Zeytin Çiftliği’nin organik zeytinyağı ve doğal saflığı korunmuş baharatları, evinize de bu lezzetleri taşımanıza olanak tanıyor.
Aterna’nın lezzetleri Şef Davut Erdemirli’nin imzasını taşıyor
Aslen Bolulu olan ve birçok üyesi aşçılık mesleğini icra eden bir ailede yetişen Şef Davut Erdemirli, mesleğin tüm inceliklerini duayen şeflerden öğrenmiş. 1998 yılında meslek hayatına Antalya Yat Limanı Kulüp 29’da başlayan Şef Erdemirli; Reina Grup bünyesinde yer alan Reina, Galatarasay Adası, Trattoria Mels ve Oba Restaurant’ta mutfak deneyimini geliştirmiş. Türk mutfağının yanında İtalyan ve Fransız mutfağında da uzmanlaşan Şef Erdemirli, menüyü oluştururken ilham aldıkları noktaları ve Aterna Restaurant için hazırladıkları seçkin menünün detaylarını okurlarımızla paylaştı.
Dünya ülkelerinin geçmiş yıllarda başta savaş dönemleri olmak üzere yokluk zamanlarında ortaya çıkan yemeklerini baz alarak menülerini oluşturduklarını aktaran Şef Erdemirli, kullandıkları sos ve baharatlarla bu yemeklerin ana ürünlerinin lezzetlerini katlayarak ön plana çıkardıklarını belirtiyor.
Aterna’yı ziyaret eden her misafirin damak tadına hitap edebilecek çeşitlilikte bir menü oluşturduklarını söyleyen Şef Erdemirli, en çok beğenilen lezzetlerden olan pancar yatağında kuzu sırt ve Aterna tatlısının yapılışını da Hizmetix okurlarıyla paylaştı.
Kuzunun dünya genelinde en çok tüketilen et olduğunu ifade eden Şef Erdemirli, en lezzetli kısmı olan kuzu sırtını kullandıkları bu özel yemeklerinde eti kuru dinlendirme yöntemiyle 7 gün dinlendirdiklerini ve marinasyonda kullandıkları yüksek asitli soğuk sıkım zeytinyağı ile eti yumuşacık bir hale getirdiklerini söylüyor. Bu lezzetli kuzu sırtın altında yatak olarak kullanılan pancar püresi ise taze baharatlar ve zeytin yapraklarıyla hava almayacak bir biçimde kapatılarak fırında pişiriliyor ve sunumda rengarenk bir tabak ortaya çıkıyor.
Ana ürünü zeytin olan Aterna tatlısı ise menünün en ilgi çeken lezzetlerinden yalnızca bir tanesi. Çok değerli bir Fransız şefinden öğrendiği benmari usulü hazırlanan pastacı kremasına yeni bir boyut katan Şef Erdemirli, Aterna’yı temsil eden esas unsurun zeytin ve zeytin ağaçları olmasından yola çıkarak zeytini ve bu özel kremayı bir araya getirerek Aterna tatlısını hazırladıklarını belirtiyor.
Çekirdeksiz zeytinlerin bir gece boyunca şekerde bekletilmesi ve ertesi gün şekerle birlikte fırınlanarak karamelize edilmesiyle elde edilen bu zeytinlerin içine dolgu olarak krema ve ceviz içi eklemesinin ardından ortaya çıkan Aterna tatlısını denediğinizde ilk başta zeytin aroması damağınıza çarparken, ardından şekerli bir tat almaya başlıyorsunuz.
Lezzetli yemekler ve huzurlu bir ortam
Aterna Restaurant, İstanbul’da benzersiz bir yemek deneyimi arayanlar için mükemmel bir adres. Organik ve doğal ürünlerle hazırlanan yemekler, lezzet garantisi sunuyor. Bomonti’nin canlı ve modern atmosferinde, Aterna’nın sunduğu bu özel deneyimi kaçırmamalısınız. Hem lezzetli yemekler yemek hem de huzurlu bir ortamda keyifli vakit geçirmek için Aterna’ya davetlisiniz.