Ana içeriğe atla

arf

KOCATEPE KAHVE EVİ AİLESİ FRANCHISING İLE BÜYÜYOR

26.06.2018 - 10:35

Kocatepe Kahve Evi Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Gökalp: “Franchise sistemi sayesinde işimize ve markamıza sahip çıkacak bir aile ve ortaklık kuruyoruz.”

Franchising sistemiyle büyüyen zincirlerden biri de Kocatepe Kahve Evi. Markanın ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Gökalp, Kocatepe Kahve Evi’nin büyüme stratejisiyle ilgili sorularımızı cevapladı.

Franchising çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
1996’da Türkiye’de açılan ilk kahve evi konsepti olma özelliği taşıyan ilk şubemizle birlikte franchise sistemimiz başlamıştı. 17 ildeki 40 şubemizde konuklarımızla buluşuyoruz. Yatırımcı adaylarımızda dikkat ettiğimiz bazı hususlar var. Markamızın gelişim sürecine bizimle birlikte katkı sağlayacak, Kocatepe Kahve Evi Ailesi’nin bir parçası olacak, işletme konusundaki tecrübeleriyle markamızın gücüne güç katmaya hazır, işin başında durabilecek adaylar bizim için oldukça değerli. Bunun yanı sıra yatırımcılarımızdan, markaya ve işletmeye sahip çıkmasını, bu işe gönül vermesini istiyoruz. Maddi olanaklarının da bu yatırıma elverişli olmasını bekliyoruz. En önemlisi de yatırımcı adaylarının, Kocatepe Kahve Evi markasını kendi bölgesine taşımasını tercih ediyoruz.

Franchisingde markalaşma ne kadar önemli? Avantajları neler?
Franchise sistemi sayesinde markamızın prestijini, bu işi tutkuyla yapacak yatırımcılarla buluşturabiliyoruz. Aslında bu sistemle işimize ve markamıza sahip çıkacak bir aile ve ortaklık kurmuş oluyoruz.

Franchise verdikten sonraki sürecinizi anlatabilir misiniz?
Konuklarımızın, tüm şubelerimizde aynı menü, aynı hizmet kalitesiyle karşılanması ve aynı mutlulukla Kocatepe Kahve Evi’nden ayrılması bizim için oldukça önemli. Merkez ofisimizdeki operasyon ekibimiz; alanında uzman baristalar, mutfak koordinatörleri ve saha görevlilerimizden oluşuyor. Operasyon ekibimiz şubelerimizi sık sık ziyaretler ediyor. Biz, merkezi Ankara olan bir markayız. Ankara’daki tüm şubelerimiz haftada bir, il dışındaki şubelerimiz de ayda en az 2 kez ziyaret ediliyor. Ziyaretlerimiz, hem eğitim hem denetimden oluşuyor. Alanında uzman mutfak koordinatörlerimiz menü içeriklerinin standart bir şekilde pişirilmesini ve sunumunu kontrol ediyorlar. Baristalarımız, kahve makine ve ekipmanlarının ayar kontrolünden kaliteli sunumlarda ürünler oluşturulmasına kadarki süreci yönetiyorlar. Saha görevlisi arkadaşlarımız da işletmenin genel görünümünden temizliğine, müşterinin işletmeye ilk girişinden uğurlanmasına kadar olan süreci uygulamalı olarak anlatıyor. Uygulama sürecinin gözlemlenmesinin ardından, eksik ya da hatalı kısımları düzeltmek amacıyla yine aynı ekip tarafından eğitimler veriliyor.

Gizli müşteri uygulamanız var mı?
Var. Her şubemizde ayda bir kez uyguluyoruz. Anlaştığımız profesyonel bir şirket tarafından bize sağlanan farklı insanlar, tüm şubelerimizi müşteri gibi ziyaret ediyor. Yaşanan olumlu ve olumsuz tüm hususlar franchise’ımızla paylaşılıyor. 

Yeni iş kuracak olanlar neden franchisingi tercih etmeli?
Franchise sistemi, yatırımcıyı koruyan ve destekleyen bir sistemdir. Günümüz rekabet ortamında hizmet kalitesi ve standartlar bir işletme için çok önemli hale gelmiştir. Tüketicinin her geçen gün bilinçlendiği bir pazarda bir işletme açarken her detayı düşünmek gerekmektedir. Yeni bir iş kuracak olan yatırımcı, marka altına girmekle tecrübe satın almış olur. Franchise sistemi, yeni iş kuracak kişilere belli standartlar, kalite, işletme dinamiği ve bilgi birikimi sunar.

yyy

Yukarı