Ana içeriğe atla

arf

PARILTIM YEMEK ÇOCUKLARA MUTFAKLARINI KEŞFETTİRİYOR

15.12.2016 - 18:19

Parıltım Yemek’in son projesi ‘Mutfağı Keşfet’ hayata geçti. İlk uygulaması yapılan etkinlikte, öğrenciler farklı atölyeler ile mutfağa ait bilgiler elde ettiler. Proje detaylarını Parıltım Yemek Müşteri İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Büşra Aydın ile görüştük. 

Parıltım Yemek, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ile 4 yıldır Meslek Koçları Programı kapsamında meslek liselerinde okuyan aşçılık ve pastacılık öğrencilerine koçluk yapıyor. Bu sene projenin Eskişehir ayağını da hayata geçirdiklerini belirten Parıltım Yemek Müşteri İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Büşra Aydın, “İki sınıf mezun ettik, bu sene iki yeni sınıfla daha yolumuza devam ediyoruz. Eğitime olan inancımız ve desteğimiz hep devam edecek” dedi.

‘MUTFAĞINI KEŞFET’ PROJESİ
Parıltım Yemek, Kasım ayı içerisinde beslenme ve besin maddeleri konusunda öğrencileri bilinçlendirmeye yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi. Projenin ismi ‘Mutfağını Keşfet’. Öğrencilerin farklı yaş gruplarına göre hazırlanan atölyelerde, öğrenciler mutfak ile etkileşime geçtiler; duyularına hitap eden aktiviteler ile mutfağı keşfettiler. İlk gün ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yer aldığı, ikinci günün ise lise öğrencilerine ayrıldığı iki günlük bir etkinlik düzenlendi. Proje ile ilgili biraz daha detay veren Aydın, “İlkokul öğrencilerimizi dört temel tat ile tanıştırdık. Bunlar acı, tatlı, tuzlu ve ekşi. Buradaki istasyonlarda öğrencilerimiz her tada yönelik ürünleri gördüler ve dil haritalarını incelediler. Her istasyonda belli tadımlarda bulunduk. Örneğin; tuz istasyonunda öğrencilerimiz tuzun hem kaya halini hem de sofra tuzu halini gördüler” dedi.
Ortaokul öğrencilerinin atölyesi ise temel baharatlar ve aromalar üzerine planlandı. Öğrenciler sarımsak, soğan, turp, kereviz gibi aromalara dokundular; aromalar hakkında bilgi aldılar; aromaları koklayarak ayırt ettiler ve tattılar. Aynı şekilde baharatları da incelediler. Proje içerisinde Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 2016 Dünya Bakliyat Yılı’nı unutmayan Parıltım Yemek, baklagiller üzerine de yarattığı atölye ile öğrencileri sürdürülebilir bir tarım ve sağlıklı beslenme için vazgeçilmez olan baklagiller ile tanıştırdı.  Lise öğrencileri ise temel mutfak teknikleri atölyesinde, hamur, bıçak ve pişirme teknikleri üzerine aktiviteler yaptılar. 
Etkinliğin başarıyla sonuçlandığını ve yoğun ilgi ile karşılandığını belirten Aydın, “Farklı yaş gruplarına, farklı aktiviteler ile ulaşmamız çok önemliydi. Çocuklara bir şeyleri göstermek ve onların keşfetmesini sağlamak; anlatmaktan daha etkili oluyor. Öğrencilerimizin 5 duyusuna aynı anda hitap ederek, interaktif öğrenmeyi destekliyoruz. Mutfak ve gastronomi üzerine aktivitelerin okullarda yer almasından yanayız. Beslenme bilinci çocuk yaşta oluşur ve sonrasında ömür boyu devam eder. Bilinçli tüketiciler yetiştirebiliriz. Aynı zamanda, son sınıf öğrencileri, meslek seçiminden önce mutfakla tanışıyor ve aşçılarımız ile bir araya geliyorlar. Projemiz Türkiye genelindeki okullarımızda devam edecek ve ilerleyen senelerde daha da genişleyecek” şeklinde konuştu.

yyy

Yukarı