Ana içeriğe atla

aaa

KALİTE, ZİBA CATERING İÇİN OLMAZSA OLMAZ

21.01.2019 - 11:16

Nicelikten çok niteliğe odaklanarak kaliteden ödün vermeyen Ziba Catering; toplu yemek, inside-outside catering ve kafeterya işletmeciliği gibi hizmetler üretiyor. Ziba Catering Genel Müdürü Ruzi Gergeri, “Şirketimiz son 4-5 yıldır üniversite ve kolej yemekleri üzerine yoğunlaştı.” diyor.

Ziba Catering Genel Müdürü Ruzi Gergeri’ye ‘Ziba’nın anlamını ve şirketin faaliyetlerini sorduk. 

Öncelikle Ziba Catering’in hikâyesini öğrenebilir miyiz?
Ziba Catering, 1988’de İstanbul Bahçelievler’de bir aile şirketi olarak 150 metrekarelik bir alanda kuruldu. 1992’de Yenibosna’da 1200 metrekare büyüklüğündeki kendi mutfağını inşa etti. 1996’da İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde kendine ait 1000 metrekarelik ikinci bir mutfak açtı. Halen profesyonel yöneticileri ve 110 çalışanıyla Esenyurt’ta 1650 metrekare, Bağcılar’da 500 metrekare uydu mutfağıyla hizmetlerine devam ediyor.

Ziba’nın belli bir anlamı ya da açılımı var mı?
Ziba, eski Türkçeden gelme. Güzel, süslü anlamına geliyor. Kurucumuz, rahmetli babamız, Azeri kökenli olduğu için bu ismi tercih etmiş.

Ziba Catering olarak ne tür hizmetler veriyorsunuz? En çok yoğunlaştığınız alan hangisi?
Şirketimiz toplu yemek üretimi (taşımalı ve yerinde üretim olarak), açılışlar, düğünler, piknikler, inside-outside cateringler, kafeterya işletmeciliği gibi hizmetler üretmektedir. Şirketimiz son 4-5 yıldır üniversite ve kolej yemekleri üzerine yoğunlaşmıştır.

Hijyen ve kalite standartlarınızla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Şirketimiz 2000’lerin başından beri kalite yönetim sistemi olarak ISO 9001 ve HACCP (ISO 22000) sistemlerini kullanmaktadır. Tüm proseslerinde bu sistemleri içselleştirmiştir. Hiçbir şekilde ve dönemde hijyen ve kaliteden ödün vermemiştir ve vermeyecektir de. Dışarıdan bir gözün tüm prosesleri denetlemesi ve raporlandırması bizleri daha iyi olmaya teşvik etmektedir. Bu inançla kalite yönetim sistemlerini uygulamaya devam etmekteyiz. 

Üretim tesislerinizin özellikleri ve kapasitesi hakkında bilgi alabilir miyiz?
Ana fabrikamız olan Esenyurt mutfağımız 2013’te son teknolojiyle kurulmuş, titizlikle üzerinde çalışılmış entegre bir tesistir. Hijyen için gerekli tüm önlemler alınmış ve örnek mutfaklardan birisi olmuştur. Büyüklük olarak çok daha yüksek sayılarda yemek üretilebilecekken şirketimizin vizyonu gereği daha az sayıda, kontrol edilebilir bir büyüklükte yemek üretimi yapmaktayız. İnancımız; yemek üretim sayısının çokluğu ile kalitenin ters orantılı yürüdüğü üzerinedir. Aynı mantıkla 2015 senesinde kurduğumuz Bağcılar’daki uydu mutfağımızda da üniversitelere ve kolejlere yemek üretimine devam etmekteyiz. Toplamda bir öğünde 5 bin kişilik yemek üretimine sahibiz.

RUZİ GERGERİ’DEN YEMEK HİZMETİ ALACAKLARA ÖNERİLER
-Önceliğiniz fiyat olmamalı. Tabii ki kaliteyi ucuza almak için çaba sarf etmelisiniz ama buralardan yapacağınız tasarruflarla sağlığınızı kaybettiğinizde yerine koyamayabilirsiniz.
-Yemek hizmeti alım öncesi işletmeyi mutlaka ziyarete gidiniz. Aslan yattığı yerden belli olur.
-İşletmenin işe bakış açısına dikkat ediniz.
-Yemek üretiminde kullandığı gıda ürünlerini iyice inceleyiniz.
-İşletmenin referanslarıyla görüşünüz.
-Anlaştığınız firmayla mutlaka yazılı bir sözleşme yapınız.

arf

Yukarı