Ana içeriğe atla

aaa

Yılbaşı Sofralarında Kilikya Şalgam !

20.12.2018 - 16:22

Kilikya Şalgam‘ın doğal probiyotik olma özelliği ve enfes lezzeti yılbaşı sofralarını taçlandırıyor.

Yeni bir yılı karşılama heyecanının sardığı, coşkunun arttığı bu günlerde,

Sevdiklerimizle hep birlikte olup onlara unutamayacakları lezzetler sunmanın hazırlıkları başladı.

Konuklarımız için en özel sofralarda ve seçkin bir menü oluşturma telaşındayken,

Kilikya Şalgam Yılbaşı sofralarında kendine özgü tadı ve doğal mor rengi ile menülerin vazgeçilmezi olup mideleri ve sofraları şenlendiriyor.

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan Kilikya Şalgam , acılı ve acısız çeşitleri ile damaklara lezzet katarak, iştahları kabartıyor. Her türlü yemeğin yanında zevkle , keyifle içilen Kilikya Şalgam  balık, et, tavuk ve Kestaneli hindi menülerinin yanında da en çok tercih edilen içecekler arasında yer almaktadır.

Yılbaşında bolca yenen lezzetli  yemeklerin sindirimini kolaylaştırmak için akıllara ilk gelen içecekler arasında yer alan Kilikya Şalgam, doğal probiyotik olma özelliğiyle tüm lezzet severlerin tercihi durumunda. 

Yeni yılda  içecek alışkanlığımızı oluşturmak ve Hayatınızdan eksik etmemeniz için Şalgamın 15 Önemli Özelliği :

1-Şeker, kolesterol ve gluten içermez ,

2-Hücreleri yeniler, 

3-Bağışıklık sistemini güçlendirir.

4-Doğal probiyotiktir, sindirimi kolaylaştırır.

5-100 gramı 20 kaloridir.  A-B-C vitaminleri içerir.

6-Afrodizyak özelliği vardır.

7-B grubu vitaminler içerir , B1, B2 ve B3 vitaminlerince zengindir.  

8-Ergenlik sivilceleri, egzama tedavisine yardımcıdır.

9-Akciğer ve bronşları temizleyici özelliği vardır.

10-Vücuttaki toksinleri atmaya ,kolesterolden uzaklaştırarak stresten kurtulmaya yardımcı olur.

11-Romatizma nikris ağrılarına,böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur.

12-Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.

13-Mide ve karaciğere faydalıdır.

14-Kalsiyum, potasyum, demir, süt asidi,fosfor ve magnezyum içerir. Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.

15-Fenolik bileşikler ve özellikle antosiyaninler içermesi nedeniyle sağlık açısından antioksidan özelliğe sahiptir.
(Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Şalgamın Faydaları konulu araştırma raporundan ve Doktor, Beslenme uzmanları makalelerinden alınmıştır.)

arf

Yukarı