Six Senses Kaplankaya bünyesinde yer alan Meze by The Sea Restaurant, markanın Eat with Six Senses felsefesi ışığında bu sezon da fark yaratıyor. Meze by The Sea, Ege kültürüne bir övgü niteliği taşıyan menüsü ve görkemli manzarasıyla misafirlerini unutulmaz bir gurme deneyimine davet ediyor.
Six Senses Kaplankaya, Ege ve Akdeniz’in en sofistike lezzetleriyle gurme bir deneyim yaşamak isteyen misafirleri için ikonikleşen restoranı Meze By the Sea ile ezber bozmayı da sürdürüyor. Six Senses Kaplankaya’da yer alan Meze by The Sea Restaurant’a da marka DNA’sının olmazsa olmazlarından olan “yerel hassasiyet global duyarlılık” prensibini uygulayan Six Senses Kaplankaya; Executive Chef Özgür Bozgurt ve ekibi yönetiminde hayata geçirilen yepyeni menüler benzersiz bir gastro keşif yolculuğuna çıkarıyor.
Six Senses Kaplankaya’nın sevilen restoranı; Meze by the Sea, Şefinin Ege kültürünü yansıtan spesiyallerini kendi yorumuyla harmanlayarak yine yeni bir bakış açısıyla misafirlerine sunuyor. Six Senses Kaplankaya’nın kendi organik bahçesinden toplanan meyve ve sebzelerle hazırlanan, bölgedeki zeytin ağaçlarından, yerel balık pazarından günlük deniz ve çevre köylerden gelen doğal ürünlerden oluşan eşsiz aromalara sahip mezeler, misafirlere muhteşem Ege denizi manzarası eşliğinde tüm duyularını harekete geçiren bir gastronomi şöleni yaşatıyor.
Meze by the Sea, mezelerinde yörenin meşhur Gambilya fasülyesinden yapılan Fava ve Ege otları ön plana çıkarken; menü, Kaya Koruğu salatası gibi lokal lezzetler ve Six Senses Kaplankaya’nın organik bahçesinden toplanan malzemelerle hazırlanan salatalar ile renkleniyor. Acı biberin ve yoğurdun mükemmel uyumu ile ortaya çıkan Atom, taptaze deniz mahsülleri ile hazırlanan Karışık Deniz Mahsülleri gibi vazgeçilmez lezzetlerin yanı sıra çam fıstığı, kabak ve kuş üzümünu bir araya getiren Kaskarikas gibi alışılmışın dışında lezzetleri deneyimleme imkanı sunuyor. Saganaki Peyniri Sunumu, Karides Simit, Bahçeden Kabak Çiçeği Kızartması gibi özel yorum çeşitleri ise menüsüne zenginlik katıyor. Ana yemeklerde şefin imzası Bozburun usulü Ahtapot ve taze balık çeşitlerinin ön planda olduğu menüde, Kireçte kabak tatlısı ve Keçi sütünden kesme dondurma ile Ege denizine karşı yaşanan gastro deneyim doruklara çıkıyor.
Şef, Uzak Doğu mutfak kültüründe sıklıkla tercih edilen ferahlatıcı sosları, Bodrum’un yerel ürünleri ile harmanladı. Yine aynı şekilde geleneksel mantıyı da Ege barbunu ile bir kez daha yorumladı. Otelin bünyesinde farklı lezzetleri deneyimlemek isteyen misafirler için farklı konseptlerde restoranlar bulunuyor. Sage and Sea restoranında dünya mutfaklarını, sebze bazlı ve yerel yemekleri tadabilir, Beach Bar’da hafif atıştırmalıklar ve muhteşem kokteyllerimize ek olarak Wild Thyme restoranınında da Asya esintili menülerini deneyimleyebilirsiniz.
Rahat plaj tarzı mobilyalara sahip açık bir bar olan Orta Koy Beach Bar & Barbeque Grill de, güneş ve deniz eşliğinde rahat bir yemek, elinizde buz gibi bir içecek, ayaklarınız kumda ve tepenizde deniz kuşunun sesiyle oturabileceğiniz casual bir atmosfer sunuyor.