Ana içeriğe atla

rize

TAB Gıda Türkiye’de bininci restoran için geri sayıma başladı

15.02.2017 - 17:41

1994 yılında Burger King ile hızlı servis sektöründeki faaliyetlerine başlayan ve 23 yıllık tecrübesiyle geçtiğimiz yıl 400 milyonu aşkın müşteriyi ağırlayan TAB Gıda, bu yıl Burger King®, Popeyes®, Sbarro®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarıyla 1.000’inci restoranını açmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de hızlı servis restoran sektörünün lideri TAB Gıda, hizmete açtığı restoranlarla hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Hızlı servis restoran zinciri kategorisinde dünyaya örnek olacak bir gıda ekosistemi yaratmayı başaran TAB Gıda, yeni yıl itibarıyla restoran sayısını 970’e yükselti. 23 yıllık tecrübesiyle her yıl 400 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren TAB Gıda’nın Burger King®, Popeyes®, Sbarro®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarıyla Türkiye’de 1.000’inci restorana ulaşmasına ise sadece 30 restoran kaldı.

“70’ten fazla ilde 1.000’e yaklaşan restoranda 20 bin kişiye istihdam sağladık”

Konuyla ilişkin değerlendirmede bulunan TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, “1994 yılında sıfırdan kurulan bir sistemle yola çıktık ve bugün, 20 bin çalışanımızla 70’ten fazla ildeki 1.000’e yakın restoranımızda tüketicilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz.” dedi.

Dikici, sözlerine şöyle devam etti: “TAB Gıda olarak, hâlihazırda Burger King’in dünyadaki en büyük master franchisee’si konumundayız. Türkiye genelinde 70’i aşkın ilde 600’den fazla Burger King restoranımız var. Dünyanın en büyük pizza restoran zincirlerinden biri olan Sbarro ile 30’dan fazla ilde toplam 90’a yakın restoranımız bulunuyor. Geleneksel tarifleri sıra dışı Louisiana mutfağıyla buluşturan Popeyes ile 40’tan fazla şehirde 170’ten fazla restoranda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Şu an 50’den fazla restoranla faaliyetlerine devam eden Arby’s, yenilikçi menülerle lezzetli ve benzersiz seçenekler arayanların tek adresi konumunda. Ayrıca 2013 yılında 20 yıllık deneyimimizle yarattığımız Usta Dönerci ile 60’a yakın restoranımızda müşterilerimize geleneksel döner lezzetini sunmaya devam ediyoruz."

“Türkiye’de 150, Çin’de ise 225 yeni restoran açmayı hedefliyoruz”

TAB Gıda olarak 2016 yılını yüzde 23 büyüme ve 2.7 milyar TL ciroyla kapattıklarını hatırlatan Dikici, “2016 yılında 250’ye yakın yeni restoran açarak hedeflerimiz doğrultusunda önemli adımlar attık. 2017 yılında da istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdüreceğiz. Bu yıl Türkiye’de 150, Çin’de ise 225 yeni restoran açmayı hedefliyoruz. Ayrıca TAB Gıda Franchise sistemi, ülke çapında hızla büyümeye devam ediyor; geçtiğimiz yıl 80 franchise restoranı verdik, bu yıl toplamda 60 franchise restoranı verme hedefimiz var. Buna ek olarak büyüme hedeflerimizle birlikte bu yıl yaklaşık 2.500 kişilik yeni istihdam yaratmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

 

rize

 

Yukarı