Türk gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Eksun Gıda’nın Genel Müdürü Ahmet Demir; tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünlerinin satışının, büyük zincir marketlerde zorunlu hale gelmesinin ardından değerlendirmede bulundu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın, çölyak hastalarını ve glutensiz beslenmeyi tercih eden tüketicileri olumlu yönde etkileyeceğini dile getiren Demir, “Bu kararla birlikte glutensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz. Glutensiz ekmek, atıştırmalıklar ve donmuş pizza gibi geniş ürün gamına sahip Sinangil Gluten Yok markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla market rafında yerimizi almak için çalışmalarımızı hızlandırdık.” diye konuştu.
Çölyak Vakfı’nın, Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temaslarının olumlu sonuçlanmasıyla birlikte zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından, zincir marketler, glutensiz ürünler başta olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açarak önemli bir eksiğin karşılanmasına katkı sunacak. Çölyak hastalarını ve gluten intoleransına sahip kişileri da yakından ilgilendiren kararla birlikte glutensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri artık daha fazla sayıda tüketiciye ulaşabilecek.
Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli gelişme
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Bu karar, çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece, glutensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz.” dedi. Sinangil markası altında Türkiye’nin ilk paketli glutensiz ununu ürettiklerini dile getiren Demir, “Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir adım atmıştık. Daha sonra Çölyak Vakfı ve çölyak dernekleri ile iş birliği halinde ürün geliştirme sürecini yürüttüğümüz Sinangil Gluten Yok markamızı tüketiciyle buluşturduk. Bugün glutensiz un pazarında açık ara lideriz. Söz konusu pazarda Sinangil Gluten Yok markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla rafta yerimizi almak üzere çalışmalarımızı hızlandırdık.” dedi.
Glutensiz ürünler Sinangil Gluten Yok markası altında toplandı
Kaliteli ve lezzetli glutensiz ürünleri ile bilinen Sinangil Gluten Yok, müşteri memnuniyetine verdiği önemle sektördeki liderliğini sürdürüyor. Markanın üreticisi Eksun Gıda’nın AR-GE merkezinde titizlikle geliştirilip pazara sunduğu Sinangil Gluten Yok çatısı altında; gıda sektöründe ilk defa tek kullanımlık kullanıcı dostu ambalajlara sahip, tazeliğini koruyan glutensiz ekmek ve atıştırmalık kategorilerinde birbirinden lezzetli ürünler yer alıyor. Sinangil Gluten Yok bünyesinde ayrıca glutensiz un, karabuğdaylı glutensiz un, glutensiz un plus ve düşük proteinli nişastalı karışım ile birlikte hindistan cevizli kurabiye, kuş üzümlü kurabiye, susamlı çörek otlu kurabiye, zerdeçallı kırmızı biberli kurabiye ve leblebi kurabiyesi gibi atıştırmalıklar bulunuyor. Son olarak marka dondurulmuş glutensiz pizza ürününü, glutensiz beslenmeyi tercih edenlere özel bir alternatif olarak sundu. Ayrıca daha önce Sinangil ambalajı ile tüketiciyle buluşan glutensiz unlar, artık Sinangil Gluten Yok logolu ambalajlarıyla satışa sunulacak. Dolayısıyla un, ekmek ve atıştırmalıkları içeren tüm glutensiz ürünler tek bir marka altında toplanmış olacak.