Ana içeriğe atla

itt

TURCAS PETROL A.Ş. 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

03.05.2017 - 13:49

Turcas Petrol (BİST:TRCAS) 2016 Mali Yılına İlişkin Genel Kurul Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy ile Yönetim Kurulu Üyeleri Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker, Mehmet Sami ve Matthew J. Bryza’nın katılımıyla 3 Mayıs Çarşamba günü Conrad Hotel’de gerçekleştirildi.

2016 yılı mali sonuçlarına ve 2017 yılı hedeflerine yönelik bilgi veren Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy; yaptığı açılış konuşmasında “2016 yılı hem ulusal hem de uluslararası düzlemde çeşitli zorlukların yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Ancak bu tehditler milli birliğimizi güçlendirdi ve beraberce krizlerin üstesinden gelebileceğimizi gösterdi. Karanlık günlerde uluslararası ortaklarımızla yakın iletişimde kalarak Türkiye’nin tarihi boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelebilen bir ülke olduğu ve uzun vadede güçlü büyümesini sürdüreceği konusunda mutabık kaldık. 2017, mevcut değerlerimizi koruyarak daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir yıl olacak. Bu yolda Turcas olarak elimizden gelen gayreti göstererek, yatırım ve istihdamın artması için üzerimize düşeni yapacağız. dedi.

Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy ise; “Turcas olarak geleceğe yönelik yatırım planlarımıza hız kesmeden devam ettiğimiz ve kurumsal yönetim alanında yeni başarılara imza attığımız bir yıl oldu. Akaryakıt iş kolundaki güçlü performans sayesinde 2016 yılını kârlılıkla tamamladık.” dedi. Batu Aksoy Turcas’ın ileriye dönük planlarını ise “Şirketimiz, elektrik üretim alanındaki portföyünü jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları ile çeşitlendirerek ve coğrafi genişlemeye odaklanarak değer yaratmayı hedeflemektedir. Bu genişleme yurt dışında kurulu enerji ve teknoloji şirketlerine ortak olmaktan yeni enerji projeleri geliştirmeye kadar çeşitli girişimler içerebilecektir.” sözleriyle dile getirdi.

Akaryakıt Sektörünün Öncü Kuruluşlarından: Shell & Turcas

Akaryakıt ve Madeni Yağlar iş kolundaki ortaklığımız Shell & Turcas Petrol A.Ş. (STAŞ), satış hacmi bazında 2016 yılında sektörün üzerinde büyüme göstererek 16,8 milyar TL satış hasılatı ve 242 milyon TL net kâr elde etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 1.017 istasyonuyla günde 1 milyondan fazla kişiye hizmet veren STAŞ, 2016 yılsonu itibarıyla benzin satışlarında %25, madeni yağ satışlarında ise %18’lik pazar payı ile liderliğini devam ettirmiştir. STAŞ, yine aynı dönemde kanopi altı (akaryakıt istasyonlardaki satışlar) ve taşıt tanıma sistemleri üzerinden yapılan benzin ve dizel satışları baz alındığında da %20,9 pay ile pazar lideri konumuna ulaşmıştır.

Elektrik Piyasasındaki Yükselen Değer: RWE & Turcas

Elektrik üretimi iş kolundaki ortaklığımız RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. (RTG)’ye ait, Türkiye’deki en yüksek verimliliğe sahip doğalgaz kombine çevrim elektrik santrallerinden biri olan 800 MW kurulu güçteki Denizli santralimizin net satışları yüksek kapasite kullanım oranı sayesinde 2016 yılında 801 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Yukarı