21 Haziran 2024
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Gastro Son Dakika

Yemeksepeti’nde Döner, Trendyol Yemek’te ise sofralarının bir numaralı tercihi Lahmacun oldu

Yemeksepeti, Ramazan ayındaki sipariş verilerini açıkladı. Verilere göre bu sene en çok tercih edilen mutfak Döner olurken, tatlı siparişlerinde de önemli bir artış gözlemlendi. Geçtiğimiz yıl zirvede olan Burger, bu sene tahtını Döner’e kaptırırken, kahve siparişlerinde en çok Latte, tatlıda ise Profiterol öne çıktı. Ramazan ayındaki salata siparişlerinde Ton Balıklı Salata favori olarak ilk sırada yer aldı. Trendyol Yemek’in verilerine göre ise Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının bir numaralı tercihi lahmacun oldu.

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Ramazan ayındaki sipariş verilerini açıkladı. Verilere göre bu sene en çok tercih edilen mutfak Döner mutfağı olurken, tatlı siparişlerinde de önemli bir artış gözlemlendi. Ramazan boyunca Yemeksepeti Club’ın Ramazan görevlerinde kullanıcılar tam 48 milyon puan kazandı. Bu da kullanıcıların yemek siparişi deneyimini bir yarışa ve eğlenceli bir aktiviteye dönüştürdüğünün kanıtı.

Yemeksepeti’nin Ramazan ayına dair verileri, bu sene sipariş tercihlerinde önemli değişimlerin yaşandığını gösteriyor. Dondurma ve kumru siparişlerinde artış gözlemlenirken, cağ kebabı, etli ekmek ve köfte siparişlerinde düşüşler dikkat çekiyor. Ramazan’da yemek tercihlerimizin ne kadar çeşitlendiğini ve değiştiğini gözler önüne seren Yemeksepeti verileri, lezzet tutkunlarının iftar sofralarını nasıl zenginleştirdiğini ve hangi mutfakların yükselişte olduğunu ortaya koyuyor.

Kahvede Latte, tatlıda Profiterol öne çıktı

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında en çok tercih edilen mutfak Burger olurken, bu yıl zirveye Döner mutfağı çıktı. Yemeksepeti verileri, Döner siparişlerinin diğer mutfaklara kıyasla lider konumda olduğunu gösteriyor. Bu değişim, Ramazan ayında geleneksel lezzetlere olan eğilimin arttığını gösteriyor.

Sipariş rekoru ise tam 9.887 TL’lik bir siparişle kırıldı. Bu siparişin içeriği de menülerin çeşitliliğini gösteriyor. Özellikle kahve, tatlı ve salata mutfaklarında öne çıkan ürünler dikkat çekiyor. Kahve siparişlerinde en çok Latte, tatlıda ise Profiterol öne çıktı. Ramazan ayındaki salata siparişlerinde ise Ton Balıklı Salata favori olarak ilk sırada yer aldı.

Hızlı ve pratik seçeneklere ilgi artıyor

Ramazan ayının, gündelik hayatımızın ritmini değiştirmesiyle yeme-içme alışkanlıklarımızda da çeşitli değişiklikler gözlemleniyor. Sipariş sayılarına bakıldığında, özellikle hızlı ve pratik yemek seçeneklerinin popülerliğini koruduğu; ancak geçmiş yılların favorilerinin yerini daha geleneksel ve doyurucu seçeneklere bıraktığı görülüyor. Tatlı siparişlerindeki artış, iftar sonrası tatlı ihtiyacının devam ettiğini gösterirken, yaz ayları yaklaştıkça dondurma gibi serinletici seçeneklere olan talebin arttığı dikkat çekiyor.

Özellikle Döner mutfaklarının sipariş sayılarının en yüksek olduğu gözlenirken, onu pizza ve burger mutfakları takip ediyor. Tatlı siparişlerinde gözlemlenen artış, Ramazan ayında tatlıya olan ilginin sürdüğünü ve önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor.

En çok sipariş verilen 10 mutfak

1. Döner

2. Pizza

3. Burger

4. Kebap & Türk Mutfağı

5. Tavuk

6. Çiğ Köfte

7. Tatlı

8. Tost, Sandviç

9. Pide & Lahmacun

10. Dünya Mutfağı

Trendyol Yemek, Ramazan ayının en popüler tercihlerini açıkladı

Trendyol Yemek uygulamasının Ramazan ayı verilerine göre ise, Türkiye genelinde iftar sofralarının en çok tercih edilen yemeği Lahmacun oldu. Lahmacunun ardından Pizza ve Hamburger seçenekleri tercih edildi. Sahurda ise Lahmacun’u, Tavuk Tantuni takip etti. Tatlılarda en çok Profiterol tercih edilirken, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği ayran oldu.

Çorbada mercimek, içecekte ayran tercih edildi

Trendyol Yemek, Ramazan ayı trendlerine göre en çok tercih edilen çorba, Mercimek Çorbası oldu. Mercimek Çorbası’nı, Ezogelin ve Tavuk Suyu Çorbası izledi. Ayran, Ramazan ayında en çok sipariş edilen içecek olurken, onu kola ve su takip etti. Tatlı seçeneklerinde Profiterol, geçen sene olduğu gibi bu sene de geleneksel Türk tatlılarının önüne geçti. En popüler tatlılarda Profiterol’ün ardından Fırın Sütlaç ve Kazandibi geldi. 

Uygulama verilerine göre en popüler iftar menüsü Mercimek Çorbası, Lahmacun, Ayran ve Profiterol’den oluştu.  En popüler ikinci ve üçüncü menü seçeneklerini sırasıyla Ezogelin, Pizza, Fırın Sütlaç, kola ile Tavuk Suyu Çorba, Hamburger, Kazandibi ve su oluşturdu.

Trendyol Yemek verilerine göre Ramazan ayında en çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa ve Kocaeli oldu.