Nisan ayıyla birlikte turizmin en hareketli olacaÄı dönemler baÅladı. Tatilseverler, hızlı bir Åekilde tatil hazırlıkları yapmaya baÅladı. Arama motoru verilerine göre, 1 Mart â 1 Nisan arası dönem incelendiÄinde, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının da etkisiyle tatil aramalarında %80âlik bir artıŠyaÅandı. Tatilseverler uzun bayram dönemi için bütçelerine göre pek çok farklı alternatif seçenekler için aramalar gerçekleÅtiriyor.
Türkiyeânin gözde tatil destinasyonu Antalya, tatilseverlerin aramalarında birinci sırada yer aldı. Ãzellikle uzun dönem tatillerde her Åey dahil ya da ultra her Åey dahil konseptinde konaklamak isteyenlerin tercihleri arasında yer alan Antalya, birçok alternatif konaklama seçeneÄi de sunuyor. Antalyaânın ardından tatilseverlerin en çok aradıÄı diÄer yerler tatil yerleri ise Kapadokya, Fethiye, Bodrum ve Ayvalık oldu. Tatili daha düÅük bütçelerle planlamak isteyenler ise İstanbulâa yakın lokasyonları tercih ediyor. Ãzellikle İstanbulâa yakın bungalov konaklama seçenekleri sunan Sapanca, Bolu, MaÅukiye, AÄva aramalarda ön plana çıkıyor.
Neredekal.com CEOâsu Gökhan Sivrikaya: âMart ayında artmaya baÅlayan tatil aramalarındaki hareketlilik Nisan ayında en yüksek seviyelere ulaÅtı. Tatilseverler uzun bayram dönemini kendi bütçelerine göre Åekillendirerek tatil planlarını oluÅturmaya baÅladı. Ailelerin daha çok ultra her Åey dahil otelleri tercih ederek yeme-içme ve aktivite noktasında tüm beklentilerini karÅılayacak seçeneklere yöneldiÄini görüyoruz. Bu noktada Antalya birbirinden farklı seçeneklerle ön plana çıkıyor. Ardından Fethiye ve Bodrumâda yine vazgeçilmeyen tatil yerleri arasında. İstanbulâa biraz daha yakın tatil yapalım ulaÅım bütçemiz daha uygun olsun diyenlerin tercihlerinin de Sapanca, AÄva, Ayvalık, İzmir olduÄunu görüyoruz.ââ dedi.
Mart ayında en çok Ãanakkaleâde artıŠyaÅandı
Türkiye İstatistik Kurumuânun (TÃİK) açıkladıÄı Mart ayına iliÅkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre eÄitim alanından sonra en çok fiyat artıÅı %94,97 ile lokanta ve otellerde görüldü.
Neredekal.comâda listelenen 23.000âden fazla tesise ait veriler incelendiÄinde, Mart ayında otellerin ortalama oda fiyatları bir önceki yıla kıyasla %80 artarak 1.497 TLâden 2.688 TLâye yükseldi.
En çok oda fiyat artıÅı ise %122 ile Ãanakkaleâde yaÅandı. %95 artıŠile Ankara ikinci sırada yer alırken her mevsim tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olan Kapadokyaânın içinde bulunduÄu NevÅehir, %89 artıŠile üçüncü sırada yer aldı.

