18 Mart 2025
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Gastro

GASTRONOMİ SEKTÖRÜYENİ YATIRIM VE MENÜLERLE YAZ SEZONUNA HAZIR

Yeme-içme sektöründe değişen trendler, turizm sektöründeki hareketlilik ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte gastronomi sektörü yeni yatırım ve yeni menü hazırlıklarını hızlandırdı. Daha geniş damak zevkine hitap edecek lezzet çeşitliliğiyle öne çıkan marka ve restoranlar, menülerini zenginleştirirken; yeni lokasyonlarda da lezzetlerine aşina olan ziyaretçilerini ağırlıyor. Otel restoranları zengin menülerini kendilerini ziyaret eden konukların dışında da misafirleriyle paylaşarak bu rekabetin içinde yer alıyor.

D-Resort Göcek’te gastronomi serüveni

D-Resort Göcek, içerisinde yer alan farklı menülere sahip restoran ve barlarıyla tatilinizi bir adım öteye taşıyor. Olives terasında Ege’nin ruhunu yansıtan taze lezzetlerle ve Türk mutfağından eşsiz seçeneklerini sunan açık büfe sizleri karşılıyor. Yerel tatlar ve Peru mutfağından ilham alan modern Japon lezzetlerini eşsiz bir ortamda sunan Q Lounge, paylaşım üzerine kurgulanmış akşam yemeği menüsü ile unutulmaz bir lezzet serüvenine davet ediyor. D’Breeze; otel ve bölge misafirlerinin yanı sıra tekne misafirlerinin de vazgeçilmez adresleri arasında yer alırken, DD Scoop’un çeşitli dondurmaları ve kahveleri keyfinize eşlik ediyor. Havuzun kenarında güneşe biraz ferahlık katmak isteyenlere ise soğuk içecek ve atıştırmalık alternatifleriyle Pool Bar en doğru adres oluyor.

Buddha-Bar Beach menüsünde doğu-batı sentezi

Buddha-Bar Beach, menüsü ve özel etkinlikleri ile 2023 yaz sezonunda da Bodrum’un en popüler destinasyonlarından birisi olmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü neo-Asya menüsü ile misafirlerini büyüleyen Buddha-Bar Beach’in eşsiz yemekleri Worldwide global şefi Zuzumo’nun özel reçetelerinden oluşuyor. Zuzumo’nın Asya-Akdeniz mutfaklarından ilham alarak hazırladığı çağdaş füzyon menüsünde; doğu ve batı lezzetleri, ustalıkla dengelenerek en kaliteli ve taze yerel malzemelerle hazırlanıyor. Suşiden Ceviche’ye kadar taze deniz ürünleri ve eşsiz yerel lezzetler de menüde yer alıyor.

İzmir Marriott’tan sıra dışı bir lezzet deneyimi

İzmir Marriott’un misafirlerine keyifli bir gastronomi yolculuğu sunan restoranı Lima; İlkbahar’ın aromasını taşıyan lezzet dolu tadım menüsü Chef’s Signature Menü ile benzersiz bir deneyim vadediyor. Dönemsel olarak servis edilecek olan menü, damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Ödüllü şefleri ve farklı pişirme teknikleri ile mevsime göre oluşturduğu menülerini misafirlerinin beğenisine sunan Lima Restaurant; tüm yemeklerin yapımında Ege’den masalara taşınan doğal ve mevsiminde toplanan ürünleri kullanmayı tercih ediyor. Chef’s Signature Menu etkileyici sunumlarıyla Ege Bölgesi’ne ait yerel lezzetleri de meraklıları ile buluşturacak.

Şef Necmi Ağaç ile Malva lezzetleri yeniden yorumlanıyor

Susona Bodrum, uluslararası düzeyde ödüllü Malva Restoran’ın yeni şefi Necmi Ağaç ile mikro-lokal bir deneyimi yenilikçi yaklaşımıyla yeniden yorumluyor. Mutfağa olan ilgisini, çocukluğunda öğrendiği iki farklı kültür olan Ayvalık ve Malatya lezzetlerini içeren aile tarifleriyle fark eden Necmi Şef, Malva’nın mevsime göre yenilenen menüsünde, lokal üreticilerden temin ettiği ürünleri ve benimsediği sürdürülebilir gastronomi konseptini yansıtıyor. Türkiye coğrafyasının ve Ege yarımadasının çeşitliliğinden ve hikayelerinden ilham alan lezzetleri, yörede merak uyandıran lokal tarifleri ve bu topraklarda yetişen malzemeleri, Ege ve Akdeniz’den çıkan tatları modern pişirme teknikleriyle buluşturuyor.

Six Senses Kocataş Mansions restoranlarında gastronomik yolculuk

Six Senses Kocataş Mansions, Istanbul içerisinde yer alan Scalini İstanbul’da Scalini Happy Hour ile sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli anlar kutlamaya dönüşürken; bruscetta, polpettone, kızarmış kalamar ve panelenmiş enginar gibi imza lezzetler de bu özel deneyime eşlik ediyor. Dünyaca ünlü, ödüllü şef Richard Sandova’un kendi yorumlarını taşıyan yemekleriyle misafirlerine benzersiz lezzetler sunan Toro imza lezzetlerinden roll ve nigirilerin enfes Latin kokteyllerine eşlik ettiği Toro Happy Hours, günü keyifle tamamlamak isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor. 1860 Lounge, gurme bar menüsü, muhteşem manzarası ve çağdaş Türk sanatının seçili örnekleriyle renklenen şık dekorasyonuyla hafızalardan silinmeyecek bir deneyim sunuyor. Mutfakta ekmek ustası tarafından taze hazırlanan ekşi mayalı ekmek ve çörekler, Anadolu’nun farklı bölgelerinden özel olarak seçilen peynirler, marine edilmiş Hatay zeytinleri, Kemerburgaz manda kaymağı, Eğriçayır karakovan balı gibi sayısız yerel lezzetlerle zenginleşen Pazar Brunch’ı Six Senses Kocataş Mansions’ta sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli saatleri eşsiz bir gastronomi deneyimine dönüşüyor.

16 Roof’ta Asya’dan Türk mutfağına lezzet yolculuğu

İstanbul’un ve boğaz manzarasının tadını çıkarabilmenin en iyi adreslerinden biri olan Swissôtel 16 Roof Restoran & Bar, özel bir gastronomi deneyimi için sezonu başlatıyor ve şehrin en gözde buluşma noktası oluyor. Mutfakta edindiği deneyimleri Asya ve Türk dokunuşlarıyla en baştan yazan tecrübeli ve ünlü şef Taha Emrah Özçelik’in hazırladığı 16 Roof menüsünde yer alan ve Asya mutfağından başlayan bir lezzet yolculuğuna çıkaran özel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağı malzemelerinin hem modern hem geleneksel teknikler ile buluştuğu Lakerda, Turşu Bonfile, Su Böreği, Tandır Karides, Testi Kebabı ve Fındıklı Erişteli Kuzu Sırtı mutlaka denenmesi gereken ve unutulamayacak seçenekler olarak sunuluyor.

Vakko L’atelier Zorlu Center’da kapılarını açtı

Şık sunumlarıyla Vakko’nun yaşam tarzını gastronomiye yansıtan Vakko L’Atelier, Zorlu Center’da kapılarını açtı. Vakko L’Atelier, özel reçeteleri ile Fransız mutfağının eşsiz tatlarını gün boyu misafirleriyle buluşturuyor. Şıklık ve zarafeti bir araya getiren Vakko L’Atelier lezzetleri, Zorlu Center köprü katında konumlanan yaklaşık 171 metrekare büyüklüğündeki yeni destinasyonunda Vakko dostlarını ağırlıyor. Özgün reçeteleriyle İstanbul’daki yeme-içme trendlerini şekillendiren Vakko L’Atelier, keyifli menüsü ve göz alıcı mekân tasarımıyla şehrin en çok tercih edilen gastronomi noktaları arasında yerini alıyor. Vakko L’Atelier Zorlu Center’da çikolata ve pasta çeşitleriyle de ön plana çıkıyor.

Özsüt bardak pastalarıyla yaza hazır

Günlük çiftlik sütü, dalından koparılmış taze meyveler ve gerçek çikolatayla hazırlanan Özsüt’ün birbirinden lezzetli bardak pastaları, tüm ürünlerinde olduğu gibi hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmadan sunuluyor. Yaz aylarında misafirlerin vazgeçemedikleri Çilekli ve Meyveli Magnolia çeşitlerini, kışın Kestaneli ve Ananas Bademli gibi bardak pastalarla zenginleştiren Özsüt’ün, Muzlu, Çilekli, Meyveli, Frambuazlı, Çikolatalı, Yer Fıstıklı Çikolatalı ve Krokanlı çeşitleri bulunuyor. Ayrıca Tiramisu ve Sakızlı Markiz gibi alternatif bardak pasta lezzetleri de sunan Özsüt’te bir bardak asla yetmez.