20 Haziran 2026
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Tesis Yönetimi

M Plus 10. Yılını Kutladı

Tesis yönetimi sektöründe önemli bir konuma sahip olan M PLUS, kuruluşunun 10. yıl dönümünü kutladı. M PLUS Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Aydın Kartal, şirketin geçmişten bugüne uzanan başarı yolculuğunu ve gelecek hedeflerini değerlendirdi.

MPLUS Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Aydın Kartal, şirketin temellerini 10 yıl önce attıklarını belirterek, “İlk yıllarda İstanbul’a odaklanarak başladığımız yolculuğumuz, bugün 14 şehirde, 83 toplu konut alanında verdiğimiz hizmetlerle büyük bir ekosisteme dönüştü. Bugün binleri aşan çalışanımız, çözüm ortaklarımız ve 100’e yakın siteye verdiğimiz hizmetle sektörde önemli bir noktaya geldik.” dedi.

Tesis yönetiminin artan önemi

Türkiye’de son 25 yılda toplu konut projelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte tesis yönetimi sektörü de büyük bir gelişim gösterdi. M PLUS, bu süreçte bilgi, birikim ve tecrübeyle hareket ederek, profesyonel yönetim anlayışıyla sektörde fark yarattı. Kartal, “Bir röportajımda da belirttiğim gibi, neredeyse belediye başkanlarının yönettiği şehirler büyüklüğündeki siteleri yönetiyoruz. Bu sorumluluk, sektördeki uzmanlığımızı ve kurumsallığımızı daha da güçlendirmemizi sağladı.” ifadelerini kullandı.

Sektörün genel durumuna da değinen Kartal, “Bugün tesis yönetimi sektörü, 2 milyondan fazla kişiye istihdam sağlarken, 5 milyondan fazla dairede yaklaşık 20 milyon sakine hizmet veriyor. Biz de İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında profesyonel yönetim hizmetleri sunuyoruz.” dedi.

M PLUS Akademi ile sektöre nitelikli iş gücü

İnsan kaynağına büyük önem verdiklerini vurgulayan Kartal, “Kurumsal şirketlerde insan kaynağının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle M PLUS Akademi’yi kurarak sadece kendi çalışanlarımızın değil, tüm sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkıda bulunuyoruz. Çeşitli eğitimler, seminerler ve konferanslarla sektöre yön veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Uluslararası açılım ve gelecek planları

M PLUS, sadece Türkiye sınırları içinde değil, yurt dışında da büyüme hedefleri doğrultusunda adımlar atıyor. Kartal, “Türkiye’nin 7 bölgesinde en az 2 şehirde hizmet verirken, aynı zamanda Azerbaycan ve Özbekistan gibi dost ve kardeş ülkelerde de tesis yönetimi hizmetleri sunmaya hazırlanıyoruz. Bu kapsamda başlattığımız iş birlikleri ve somut adımların meyvelerini yakında alacağız.” dedi.

Tesis yönetimi için KMK değişimi şart

Kartal, tesis yönetimi sektörünün daha kurumsal bir yapıya kavuşması için yasal düzenlemelerin gerekliliğine dikkat çekerek, “Milyarlarca liralık bütçeleri yöneten yönetim şirketlerinin daha kurumsal ve şeffaf olması için ilgili düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) değişimi şart. Bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonuç vermeye başlaması bizi umutlandırıyor.” dedi. Kartal, “M PLUS olarak, 50 bine yaklaşan bağımsız bölüm ve 3 milyar liralık bütçe yönetim kapasitemizle, sektörde daha nice 10 yılları aynı sorumluluk ve heyecanla sürdüreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.