Haber ve Tanıtım Merkezi

Bakan Kacır’dan IAC 2026’da İş Birliği Mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 77’nci Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026) kapsamında Antalya’da farklı ülkelerden bakanlarla bir araya gelerek girişimcilik, sanayi, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Kacır, IAC 2026 kapsamında İspanya Sanayi ve Turizm Bakanı Jordi Hereu, Lüksemburg Ekonomi, KOBİ, Enerji ve Turizm Bakanı Lex Delles, Birleşik Arap Emirlikleri Spor Bakanı Ahmad Belhoul Al Falasi, Özbekistan Dijital Teknolojiler Bakanı Sherzod Shermatov ve Zimbabve Çevre, İklim ve Yaban Hayatı Bakanı Evelyn Ndlovu ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde ülkeler arasında girişimcilik, sanayi, teknoloji ve inovasyon başta olmak üzere farklı alanlarda geliştirilebilecek iş birlikleri ele alındı. Kacır, temasların ortak hedefler doğrultusunda yeni ortaklıkların ve somut projelerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

IAC 2026’nın Türkiye’nin uluslararası teknoloji ve inovasyon ekosistemindeki görünürlüğünü güçlendiren önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Kacır, kongrenin oluşturduğu uluslararası atmosferin ülkeler arasındaki iş birliklerine yeni bir ivme kazandıracağı mesajını verdi.

e-dergi için tıklayın

EN ÇOK OKUNANLAR