Gastronomi dünyasının önde gelen öncü akademilerinden Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA), Kanyon’daki yeni yerinde yaşadığı dönüşümle beraber kurduğu ve işletmesini birebir yaptığı Gusto by Usla restoranıyla hem lezzetteki hem de servisteki uzmanlığını ortaya koyarken, her damak tadına uygun çeşitlilik sunan menüsünü de mevsime uygun lezzetlerle yeniledi.
Mecidiyeköy’den sonra Kanyon’da da açtığı yeni kampüsünde sadece eğitim ve atölyelerin olduğu bir yer olmanın ötesine geçen USLA, yarattığı yeni alanlar ile herkesin keyifle zaman geçirebileceği ve benzeri olmayan bir akademi kampüsü, özel bir deneyim merkezi olarak ilgi görüyor.
Kanyon’daki kampüsünde uzmanlığını sadece öğrencilerine ve atölye katılımcılarına aktarmakla sınırlı kalmayan USLA, öğle ve akşam saatlerinde yemek servisi veren restoranı Gusto by USLA ile ağırladığı misafirlerine kaliteli bir lezzet ve hizmet deneyimi yaşatıyor. Gusto by USLA’nın restoran şefi Ercüment Temiz önderliğinde tasarlanan, her damak tadına hitap ettiği gibi günün her anına uygun çeşitliliğe de sahip olan menüsü büyük beğeni topluyor. Mevsiminde lezzetlere değer veren Gusto by USLA, sezona uygun bir şekilde menüsünü yenilemeye de özen gösteriyor. Kış mevsimine uygun yepyeni lezzetlerle menüsünü zenginleştiren Gusto by USLA adeta ikonikleşmiş imza tatlarını da servis etmeye devam ediyor.
Menünün yeni gözdeleri
Gusto by USLA menüsüne yeni eklenenler arasında kış soğuklarında insanın içini ısıtan çorbalar dikkat çekiyor. Menüye eklenen Pho Bo ve Pho Chay çorbaları restoranın Vietnam mutfağı konusundaki uzmanlığını ortaya koyduğu gibi zengin aromalarıyla da ilgi uyandırıyor. Kış mevsiminin en şifalı kök sebzelerinden pancarın da yer aldığı yeni Gusto by USLA menüsünde bir salatadan ötesi dedirten Pancar Salatası her bir aromasıyla damakta unutulmaz izler bırakıyor. Mevsimden ziyade zamansız lezzetiyle öne çıkan Ceasar salatasını da Ilık Ceasar Salatası olarak menüsüne ekleyen Gusto by USLA bu salatadaki ızgara Yedikule marul, hardal turşulu Ceasar sos, ev yapımı hamsi turşusu, isli Halhali zeytini, karabuğday patlağı, kapari, parmesan peyniri yorumuyla da beğeni topluyor. Kale otu, kırmızı elma, kinoa, nar, tulum peyniri, kıtır nohut, ballı hardallı sos ile hazırlanan Kale Salatası da menünün yenileri arasında kendini gösteriyor. Brie peyniri aşıkları Gusto by USLA’nın yeni lezzetlerinden biri olan Kömürlü Fırından Brie’ye hayran olacak. Uluslararası mutfak konusunda oldukça tecrübeli olan Gusto by USLA, Vietnam usulü çorbalarından sonra menüye yeni eklediği, vejetaryenlerin ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin favorisi olan Brokoli & Karnabahar Katsu ile Uzak Doğu esintilerini yaşatmaya devam ediyor. Chimichurri ve Kore sosunun yanı sıra susam ve çörek otuyla da lezzetlendirilen çift pişim kıtır brokoli ve karnabaharlar, ot salatası, soğan turşusu eşliğinde servis ediliyor. Ana yemekleri de yepyeni lezzetlerle güncellenen Gusto by USLA menüsü Dana Burger, Kereviz Alfredo, Fellah Köftesi ve Dana Yanak ile adeta bir ziyafet yaşatıyor. Hızlı ve oldukça doyurucu bir lezzet olan Dana Burger, kaburgadan çekilerek hazırlanan sulu sulu nefis köftesi, gouda peyniri, dana bacon, ızgara istiridye mantarı, isli aioli, jalapeno biberi, ızgara kırmızı soğan ve rokayla bir araya gelerek damakta iz bırakan tatlara dönüşürken bunları kapsayan Uzak Doğu tekniği Tangzhong usulü burger ekmeği de keyfi zirveye çıkarıyor. Unutmadan Dana Burger’ın bir diğer alamet-i farikası yanında ona eşlik eden patates gofreti… Sebzeden makarna olur mu diyenlere nefis bir seçenek olan Kereviz Alfredo incelikli tekniği başta olmak üzere kerevizden tagliatelle makarna, tavuk, kestane mantarı, trüflü mantar kreması, frenk soğanı birleşimiyle benzersiz bir lezzete dönüşüyor. Gusto by USLA’nın yenilenen menüsündeki en sürprizli ve heyecan uyandıran lezzetlerden biri de Fellah Köfte… Klasik reçetenin Gusto by USLA yorumlarıyla dönüştüğü, sucuk içi arancinili, kışlık domates soslu, konfit sarımsaklı klorofil yoğurtlu, chili crunch soslu, taze otlu versiyonuna hayran kalacaksınız. Damakta tat bırakanlar yani Gusto by USLA’nın tatlıları ise yerlerini tamamen yeni lezzetlere bıraktı. Hibiskus ve vermutla pişirilen ayvanın, kekikli Mascarpone peyniri ve yoğurt kreması, üstüne de ek olarak bademli Japon bezesiyle olan sunumu yani menüdeki adıyla Ayva Mess bir deneyenin yine yeniden denemek istediği türden… Sticky toffee pudding tatlısı ise Gusto by USLA’da üzüm ve Türk kahvesinin buluşmasıyla reçetelendiriliyor. Üzümlü sticky toffee pudding, sade ve Türk kahveli İngiliz kreması, frenk üzümlü crumble ve mevsim meyveleriyle hazırlanan bu tatlı Üzümlü Sticky Toffee Pudding olarak menüde yer alıyor. Çikolata tutkunlarının yeni favorisi Çikolata Crémeux, üstü fındık crumble ve krokan bezeli, krep kıtırlı çikolata yapraklarıyla süslü çikolata crémeux ve muz brulée’nin birlikteliğini damaklarda yaşatıyor.
Yemesi bir o kadar kolay yapması incelik isteyen tatlılar konusunda da USLA bu işin uzmanı olduğunu Gusto by USLA restoranında servis ettiği tatlı çeşitleriyle gösteriyor! Ayva Mess, Üzümlü Sticky Toffee Pudding, Çikolata Crémeux; modunuza, damak tadınıza uygun yeni tatlılar olarak menüde kendilerini gösteriyor.