13 Ocak 2025
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Lojistik

HATAY’DA EN ÇEŞİTLİ LOJİSTİK HİZMETİ VEREN FİRMAYIZ

Özler Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bilal Öz, faaliyet alanlarını çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek, “Genel tabloya bakıldığında lojistiğin dokuz alanından altısında varız.” dedi. Öz, bu faaliyetler arasındaki antrepoculuğun, İskenderun’da önümüzdeki dönemde daha da gelişeceğini söyledi.

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki şirket faaliyetleri hakkında bilgi veren Öz, “Şu anda antrepo işletmeciliği, milli depo işletmeciliği, konteyner stoklaması, konteynır doldur-boşalt hizmetleri (CFS) veriyoruz ve bu işleri kendi makine ve ekipmanımız ile yapıyoruz. Ayrıca liman işletmeciliği, gemilerde lashing-unlashing hizmetleri, gaz taşımacılığı, konteynır taşımacılığı yapıyoruz. Genel tabloya baktığımızda lojistiğin dokuz alanında altısında varız.” dedi.

Şirketin yönetim yapısını günün koşullarına göre hızlı olarak şekillendirebildiklerini dile getiren Öz, “Yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir deneyimimiz var. Bu deneyimle, istediğimiz zaman büyüyebilecek bir yapıya sahibiz. Şu anda da büyüyebilecek dönemdeyiz. Genelde limanların konumlandığı yerde depoculuk faaliyetlerine devam ediyor ve makine ekipmanımızı güçlendirmeyi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Tek depolama alanında 150 bin stoklama hedefliyoruz

İskenderun bölgesinde arazi kapasitelerinin 250 bin ton olduğunu ve bunun 70 bin tonunu kullanabildiklerini aktaran Öz, yatırım planları hakkında şunları söyledi:

“Yatırım yapılması beklenen yaklaşık 150 bin tona yakın depolama planımız var. Bunun 70 bin tonunu daha yakın dönemde başlatacağız. Böylece depolama alanımızı iki katına çıkarmış olacağız. Bu arazilerimiz atıl durmuyor, buralarda yine lojistik faaliyetleri veriyoruz. Konteynır stoklama hizmetini belki başka yere taşıyıp, kapalı depoya geçebiliriz. Bu şekilde mevcutlara ek olarak 10 bin metrekare yer daha düşünüyoruz. Şu anda 35 bin metrekarede 12 bin artı 2 bin, toplam 14 bin metrekare yerimiz var. Buna 10 bin metrekare daha ekleyerek 24 bin metrekareye çıkarıp, tek seferde 150 bin tona yakın stoklama kapasitesine getireceğiz.”

Depolama şeklini de çeşitlendirmeyi düşündüklerini açıklayan Öz, “Taleplere göre soğuk hava deposu, raflı sistem, barkodlama gibi konulara da girmeyi planlıyoruz. Bizim bölgemizde genelde gemilerden gelen ve dökme olarak stoklanan mallar yaygın. Bunların da geneli hububat ve gübreden oluşuyor.” dedi

Lojistiğin geniş bir kavram olduğunu; karayolu taşımacılığı, antrepo, depoculuk, konteynır doldurma-boşaltma gibi dokuz ana kavram içerdiğini ifade eden Öz, “Mağazalarda raf dizmek bile lojistiğe giriyor. Son zamanlarda lojistiğin ne kadar önemli ve geniş olduğu görülüyor, hatta bazı alışveriş siteleri artık lojistik hizmeti veriyor.” yorumunu yaptı.

Sektörün geleceğine dair de öngörülerde bulunan Öz, “Antrepoculuğun önümüzdeki dönemde İskenderun’da daha da gelişeceğini düşünüyoruz. İskenderun, hinterlandı çok güçlü bir bölge ve lojistikte büyüme adımları atılıyor. Körfezimizdeki liman faaliyetlerinin gelişmesi, kapasitenin yükselmesi bunun göstergeleri.” diye konuştu.