Endüstriyel mutfak sektörünün lider üreticilerinden KAPP Mutfak, HOSTECH by TUSİD Fuarı’nda dört yıllık Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan yeni ekipmanlarını sergiledi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, “Üretimde tam otomasyona geciyoruz, rekabet gücümüzü bir üst seviyeye taşıyoruz.” dedi.
Endüstriyel mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük fuarı olan HOSTECH by TUSİD, tüm dünyadan ve Türkiye’den en büyük toptancıları ve satın almacıları İstanbul’da buluşturdu. Fuar bu yıl 45 bin metrekarelik bir alanda tam kapasite ile gerçekleşti ve 400’ün üzerinde firma HOSTECH by TUSİD’e katılım gösterdi. Endüstriyel mutfak sektörünün lider üreticilerinden KAPP Mutfak da fuarda piyasaya yeni sürdüğü ürünleri ziyaretçilere buluşturdu. Hizmetix’e özel açıklamalarda bulunan ve fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan KAPP Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, “Sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olan bu prestijli fuarda, KAPP olarak yer almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Her geçen yıl küresel ölçekte daha fazla ilgi gören bu fuarda, ev sahibi olmanın heyecanı ve sorumluluğuyla çok daha özel bir hazırlık süreci geçirdik. Avrupa’daki fuarlara gösterdiğimiz özenin ötesinde, bu fuara kendimizi daha farklı bir şekilde hazırladık. Genişleyen ürün gamımızla, inovatif yaklaşımımızı ve tasarım gücümüzü doğrudan sergileme fırsatı bulduk. Ar-Ge ekibimizin dört yıllık yoğun emeğiyle geliştirilen yepyeni ürünleri ilk kez bu fuarda tanıtıyoruz. Pişirme grubu, patentli chafing dish modellerimiz, yenilikçi taşıma ekipmanları ve özgün tasarımlı bardaklarımız fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor. Her zaman olduğu gibi, klasikleşmiş ürün gruplarımızda güçlü duruşumuzu sürdürüyoruz. Bununla birlikte, sektördeki yenilikleri ve mutfak profesyonellerinin beklentilerini yakından takip ederek ürün yelpazemizi sürekli güncelliyoruz. Ürün gamımıza kattığımız yeni ürün grupları, sadece şeflerin değil aynı zamanda yatırımcıların ve son kullanıcıların da ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Özellikle kahve makinesi grubu, elektrikli alanda patentli teknolojilere sahip Rowzer ve MyCook Pro gibi ürünlerimiz, mutfakta verimliliği artırarak profesyonellere büyük kolaylık sağlıyor. Pastacılık grubunda ise yeni trendleri yansıtan kalıp ve ekipman seçenekleriyle dikkat çekiyoruz. Tasarım, fonksiyonellik ve kullanıcı deneyimini merkeze alan yaklaşımımızla, her kategoride müşterilerimize ilham veren çözümler sunmaya devam ediyoruz.” dedi.
“Zorluklara rağmen mücadeleye devam ediyoruz”
Türk mutfak sektörünün güncel durumuna dair değerlendirmelerde bulunan KAPP Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, “İhracat, her sektörde olduğu gibi bizim alanımızda da zaman zaman zorluklarla karşılaşıyor. Kur dalgalanmaları rekabet gücümüzü etkileyebiliyor, ancak bu durum karşısında yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Küresel rekabetin gerektirdiği şartlara uyum sağlamak adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu süreçte hem esneklik hem de dayanıklılıkla hareket ediyoruz. Sektörümüzün dinamiklerine hâkim olmanın verdiği güçle, mücadeleye devam etme kararlılığımız tam. Elbette kolay bir dönemden geçmiyoruz; bu sadece bizim değil, sektördeki birçok firmanın da gündeminde olan bir konu. Ancak bizler, bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Dayanışma içinde hareket ederek, ülkemizin üretim gücünü dünyaya taşımaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“Otomasyon için 4,5 milyon dolar yatırım yapıyoruz”
Yenilikçi bakış açısını üretim süreçlerine de yansıtan KAPP, teknoloji yatırımlarıyla sektörde fark yaratmaya hazırlanıyor. Şirketin üretim anlayışında köklü bir dönüşüm başlatan otomasyon süreci hızla devam ettiklerini kaydeden Gürkaynak, “Fabrika yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık üç yıl önce başlattığımız dönüşümle birlikte, üretimimizin tamamını otomasyon sistemlerine geçiriyoruz. Bu sayede küresel rekabette daha çevik, daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Fabrikamızın tüm birimleri aşama aşama otomasyona geçiyor. Hedefimiz, toplamda beş yıllık bir zaman dilimi içerisinde üretimimizi tamamen robotik sistemlere entegre etmiş olmak. Önümüzdeki iki yıl içinde bu dönüşümün tamamlanmasını planlıyoruz. Sadece otomasyon yatırımı için ayırdığımız bütçe 4,5 milyon dolar. Bunun dışında bina ve altyapı yatırımlarımız da devam ediyor.” dedi. Bu ileri teknoloji yatırımıyla birlikte KAPP, hem verimliliği artırmayı hem de uluslararası standartlarda sürdürülebilir bir üretim modeli kurmayı amaçlıyor.


