Varol Yaşaroğlu’nun ‘Kral Şakir’i, Palladium AVM’de temalı oyun parkı olarak açıldı.
Karikatürist ve yazar Varol Yaşaroğlu’nun hayat verdiği çocuk kahramanı Kral Şakir, Türkiye’nin ilk lisanslı tema parkıyla hayranlarıyla buluştu. Palladium AVM‘de açılan bu özel park, Cartoon Network Türkiye’nin ilk Türk yapımı çizgi dizisi olan Kral Şakir’in büyüleyici dünyasını gerçek hayata taşıyor.
Tema parkta, diziden uyarlanan mekanlar, oyun alanları, yarışmalar ve sürprizler yer alıyor. Çocuklar, Şakir, ailesi ve arkadaşlarının maceralarını birebir deneyimleme fırsatı buluyor.
Parkın açılışında konuşan Varol Yaşaroğlu, Kral Şakir’in artık bir milli kahraman olduğunu ve çocuklarla ailelerin bu karakteri çok sevdiğini ifade etti. Yaşaroğlu, parkın çocuklara, çizgi dizideki maceraların geçtiği sokak, mutfak, ev gibi mekanlarda birebir deneyim yaşama imkanı sunduğunu belirtti.
Eğlenceli ve Yaratıcı Deneyimler
Tema parkta, çocuklar Fil Necati’nin mutfağına girebiliyor, buzdolabındaki malzemeleri keşfederek Fil Necati’nin ünlü dürümünü hazırlayabiliyor. Yaşaroğlu, bu tür deneyimlerin çocukların hayal dünyasını harekete geçireceğini vurguladı ve ekledi:
“Çocuk olmak varmış. Bu park çocukların dünyasında unutulmaz bir iz bırakacak.”
Global Başarıya Doğru
Kral Şakir sadece Türkiye’de değil, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve daha birçok ülkede geniş bir izleyici kitlesine ulaşıyor. Rusya Devlet Televizyonu’nda yayınlanmaya başlayan dizinin, yakın zamanda Avrupa’da da yükselişe geçmesi bekleniyor. Yaşaroğlu, iki buçuk yıl içinde tema parkın Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılacağını ve Kral Şakir’in bir dünya markası haline geleceğini belirtti.
Kral Şakir hayranları, bu eşsiz parkta çizgi dizinin büyülü dünyasını birebir deneyimleme şansı buluyor!
Kaynak: AA