Türkiye’de gastronomi eğitimine katkı sağlamak amacıyla uzun yıllardır üniversitelerin ilgili bölümleriyle ortak yürütülen söyleyişi, atölye ve üretim tesislerini ziyaret için öğrencilere açan Öztiryakiler, üniversitelerin Gastronomi bölümlerini ziyaret ederek, geleceğin şefleriyle buluşuyor.
18-19 Kasım tarihlerinde Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri Öztiryakiler AR&GE Danışman Şefi Hasan Fehmi Peker ile “Gelenekten Geleceğe Gastronomi Sohbetleri ve Mutfak Teknolojileri” programında bir araya geldi. Üniversite içerisinde Öztiryakiler’in yapımını üstlendiği, bu yıl projesi hayata geçen ailenin değerli büyüğünün adını taşıyan Aydoğan Öztiryaki Eğitim Mutfağı’nda gerçekleşen söyleyişi ve kombi fırınlarında yapılan pişirme workshoplarıyla mutfak teknolojileri üzerine bilgi paylaşımları yapıldı.
İki gün boyunca devam eden programda ilk gün söyleşi ve workshoplar yapılırken, ikinci gün ana mutfak ve pastane mutfaklarında öğrencilerle bir araya gelen Öztiryakiler Danışman Şefi Fehmi Peker mutfaklardaki tecrübe paylaşımlarıyla uygulama derslerinde öğrencilere eşlik etti.