Geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan yoğurt, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Eker, yoğurdun sofralardan eksik olmadığı Ramazan ayına özel Efsane Yoğurtlu Balkabaklı ve Kestaneli Çorba tarifini paylaşıyor. Eker ürünlerini kullanarak gurme lezzetler yaratan Şef Ekin Doğrusöz’ün hazırladığı tarif, farklı bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenlere tavsiye ediliyor: Efsane Yoğurtlu Balkabaklı ve Kestaneli Çorba tarifi Malzemeler: 1 kilo soyulmuş balkabağı, 1 yeşil limon suyu, yeşil limon zest (rendelenmiş kabuk), yarım parmak boyutunda taze zencefil, 1 orta boy soğan, 1 büyük havuç, 200 gr pişmiş soyulmuş kestane (köz kestane), 2 adet defne yaprağı, 1 litre su, 16 gr tuz (silme çorba kaşığı), 100 gr Eker Tereyağı. Yoğurt ve labne karışımı için malzeme: 200 gr Eker Süzme Yoğurt, 100 gr Eker Labne veya Eker Efsane Yoğurt (ekşiliği artırmak için), 1 yumurta sarısı, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz, 1 tutam pul biber.
