Haber ve Tanıtım Merkezi

Türkiye ve Katar Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari liderliğinde iki ülke arasında ekonomik işbirliğini derinleştiren bir protokol imzalandı. Stratejik sektörlerde yatırım fırsatlarının artırılması, finansal bağların güçlendirilmesi ve ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari başkanlığında, iki ülke temsilcilerinin katılımıyla Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda iki ülke arasında ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik bir protokol imzalandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin üretim çeşitliliği, gelişmiş altyapısı, AR-GE ekosistemi ve yetenek havuzu ile yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, Katarlı yatırımcıları Türkiye’deki cazip teşvikleri değerlendirmeye davet etti.

Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ise Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ve finansal ortaklığın giderek güçlendiğini belirterek, iki ülkenin ortak vizyon doğrultusunda ekonomik büyümeyi sürdüreceğini ifade etti.

e-dergi için tıklayın

EN ÇOK OKUNANLAR