8 Aralık 2024
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Lojistik

TÜRKİYE’DE TOPLAM PALET KAPASİTEMİZİ 490 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARDIK

Türkiye genelinde 16 şehirde bulunan 37 tesisi ile, toplam palet kapasitesini 490 binin üzerine çıkaran Alışan Lojistik, müşterilerinin lojistik ve depolama alanındaki ihtiyaçlarına teknolojiyle bütünleşik çözümler üretiyor. Alışan Lojistik CEO’su Uygar Uşar ile bir araya geldiğimiz Nisan sayımızda Alışan’ın depo yapılanmasını konuştuk.

Alışan Lojistik olarak antrepo ve serbest depolarınızda hangi ürün grupları için hizmet veriyorsunuz, depo yapılanmanızdan söz eder misiniz?

Tüm tesislerimizde öncelikli olarak taşıma alanında da uzmanlığımız olan kimya ve FMCG endüstrileri için tasarlanmış operasyonlar ile katma değerli ürün elleçleme ve yüksek standartlara sahip, güvenlik öncelikli operasyonlar yürütülmektedir. Antrepo ve serbest depolarımız bünyesinde tehlikeli ürünler (yanıcı parlayıcı), kimyasal ürünler, gıda içerikli ürünler, FMCG ürünleri, ısı kontrollü ürünler, diğer standart depolama ihtiyacı olan ürünler için hizmet sunmaktayız.

Türkiye genelinde hangi lokasyonlarda depo ve antrepo hizmeti veriyorsunuz?

İstanbul-Tuzla, Kocaeli-Gebze, Konya, Gaziantep, İskenderun’da bulunan “Multi-user Depolama” alanlarımız ile Yalova, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Muğla, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Samsun’da bulunan 340.000 m2’yi aşkın “Müşteri Dedike Depolama” alanlarımız mevcut. Geçen yılın sonunda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de 15.000 m2 üzerine yerleşik alanda 7.500 palet kapasite ile hizmet sunmaya başladık ve bu şekilde tüm Türkiye’de toplam palet kapasitemizi 490.000’in üzerine çıkarmış olduk. Yeni yıla ise bu alanda yaptığımız yatırımlarla girdik. Ocak ayında Dilovası OSB’de 8.200 m2 yanıcı kimyasal ürün ve 4.100 m2 gıda maddeleri depolama/ elleçleme alanları olarak tasarladığımız toplam 12.300 m2 kapalı alana sahip yeni depomuzu hizmete sunduk. Toplamda 13.650 palet kapasitesine sahip bu depomuzda özellikle kimyasallar ve gıda bileşenleri endüstrisinde lider global bir tedarikçi olan müşterimiz Azelis’e kimya, gıda ve laboratuvar ürünleri için depolama olanağı sağlıyoruz.

Ayrıca, yine bu yılın başında, Gebze OSB, Plastikçiler OSB ve Güzeller OSB gibi Gebze bölgesinin en önemli sanayi noktalarına 15 dakika uzaklıkta konumlanan, A sınıfı özellikler ile donatılmış olan Alışan Pelitli depomuzu, 13.750 m2 kapalı alanı ve 15.000 palet kapasitesi ile müşterilerimizin hizmetine hazır ettik.

Depolama tesislerinizde kullandığınız teknolojik altyapınızla müşterilerinizin iş süreçlerini nasıl kolaylaştırıyorsunuz, önümüzdeki dönemde teknolojiye dair yeni yatırımlarınız olacak mı?

Her sektörde olduğu gibi inovasyon ve teknoloji yatırımları lojistik sektöründe de rakipler arasında fark yaratma anlamında en önemli parametrelerin başında geliyor. Sektörümüzde, Bilim ve Sanayi Bakanlığı onaylı 13 AR-GE merkezi var. Bunlardan ikisi şirketimiz tarafından kuruldu. İstanbul ve Konya bölgesi bu manada üssümüz diyebiliriz. AR-GE merkezimizde 50’ye yakın uzman çalışıyor. Bugün burada, gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemine odaklanıyoruz. Alışan olarak önceliğimiz, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçları. Şirket olarak en önemli kabiliyetlerimiz müşterilerimizin depolama ve her alandaki lojistik ihtiyaçlarını uzman kadrolarımızla kurgulayarak terzi işi lojistik çözümler üretmek. İşte bu noktada da yazılım teknolojileri değişimi ile özellikle müşterilerimizin iş takip sistemleriyle konuşan, entegrasyon kabiliyeti yüksek yazılım teknikleri hayata geçiriliyor. Bu çerçevede de, 2023 yılına TÜBİTAK tarafından onaylanan 2 projemiz ile giriş yaptığımızı gururla söylemem gerek.