14 Aralık 2024
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Sağlık

12 şehir hastanesi daha sağlık sistemine katılacak

Şehir Hastanesi adıyla kamu yararı adına topluma sunulan, kamu-özel ortaklığı sonucunda yap-kirala-devret modeliyle hayata geçen ve işletilen hastanelerin sayısı ülkemizde her geçen gün artıyor.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen şehir hastanesi projeleri hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak Mersin’de açılan şehir hastanesiyle başlayan süreç, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan yeni projelerle sürüyor. Binlerce kişilik yatak kapasitesiyle vatandaşlara sağlık hizmetlerini en yüksek düzeyde sunmayı vadeden şehir hastanelerine son olarak Şubat ayı başında Gaziantep Şehir Hastanesi eklendi.

Gaziantep Şehir Hastanesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapalı alanı 680 bin metrekareyi bulan şehir hastanesinin 265’i yoğun bakım ve 30’u diyaliz olmak üzere toplam 1875 yatak kapasitesi, 64 ameliyathanesi ve 335 polikliniği, teşhis ve tedavi merkezleri yanında 4 bin 500 araçlık otoparkıyla hizmet vereceğini belirtti.

Devletin bütün imkanları sizler için seferber edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, “2003’ten bu yana aralarında dünyanın en büyük sağlık kampüslerinin de bulunduğu 761 hastane, 119 ADSM, 2 bin 778 birinci basamak sağlık tesisi hizmete açıldı. Gaziantep’te bugüne kadar 2003’ten bu yana yaklaşık 22 milyarlık sağlık yatırımı yapıldı. 27’si hastane olmak üzere 110 sağlık tesisi hizmete açıldı. Sağlık çalışanı sayısı 8 katına çıktı. Bugünkü açılışın akabinde sizleri bekleyen yeni açılışlar var. Nurdağı ve Oğuzeli Devlet hastanelerini önümüzdeki 3 ay içinde hizmete açacağız. İnşaatı devam eden 400 yatak Nizip Devlet Hastanemizi, 300 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi ek binası ve 300 yataklı Gaziantep kadın ve çocuk Hastalıkları Hastanesini de hızla tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız.” dedi.

Sağlıkta yapılan en büyük yenilik, atılan en ileri adımdır

Koca konuşmasının devamında, “Şehir hastaneleri Cumhuriyetimizin 100 yılı boyunca sağlıkta yapılan en büyük yenilik, atılan en ileri adımdır. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük sağlık kampüslerinden olan Gaziantep Şehir Hastanesi 1875 yatak kapasitesine ve 680 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Bünyesinde 636 yataklı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, 170 yataklı Onkoloji Hastanesi, 205 yataklı Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, 498 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 48 yataklı Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Koca ayrıca Hatay- Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Nurhak, Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan’da toplam bin 588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanesinin Mart 2024 tarihi itibarıyla hizmete açılacağını hedeflediklerini belirtti.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA AÇILAN ŞEHİR HASTANELERİ

Adana Şehir Hastanesi

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

Ankara Etlik Şehir Hastanesi

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi

Bursa Şehir Hastanesi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Erzurum Şehir Hastanesi

Eskişehir Şehir Hastanesi

Isparta Şehir Hastanesi

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi

İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi

Kayseri Şehir Hastanesi

Kocaeli Şehir Hastanesi

Konya Şehir Hastanesi

Manisa Şehir Hastanesi

Mersin Şehir Hastanesi

Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi

Yozgat Şehir Hastanesi

YAPIMI DEVAM EDEN ŞEHİR HASTANELERİ

Antalya Şehir Hastanesi

Aydın Şehir Hastanesi

Denizli Şehir Hastanesi

Diyarbakır Şehir Hastanesi

Kütahya Şehir Hastanesi

Mardin Şehir Hastanesi

Ordu Şehir Hastanesi

Rize Şehir Hastanesi

Samsun Şehir Hastanesi

Sakarya Şehir Hastanesi

Trabzon Şehir Hastanesi

Şanlıurfa Şehir Hastanesi