Stow Grubu Satış Direktörü Erhan Dönmez ile bir araya geldiğimiz Ekim sayımızda 40 yılı aşkın süredir sektörde faaliyetlerini sürdüren Stow Grubu’nun ürün grupları ve çözümleriyle lojistik sektörü ve depolama merkezlerine sağladığı avantajları konuştuk.
Stow Grubu’nun global ve Türkiye yapılanması hakkında okurlarımızı bilgilendirir misiniz? Ürün gruplarınızı, çözümlerinizi, satış ve satış sonrası hizmetlerinizi anlatır mısınız?
Stow Grubu, merkezi Belçika’da olan yenilikçi depolama çözümlerinde dünya lideri bir kuruluştur. 40 yılı aşkın süredir, en yeni normlar ve yönetmeliklere tam olarak uygun, yüksek kaliteli ve esnek sistem çözümlerini dünya piyasasına sunmaktadır. Yüzde 100 Stow Grubu şirketi olan Stow Türkiye, Kocaeli bölgesindeki fabrikada paletli ya da küçük ürünlerin saklanması için Avrupa normlarında raf sistemlerini üretmektedir. Bu raf sistemlerinin hem Türkiye’de hem de Balkanlar, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Avustralya bölgelerine ihracatını gerçekleştirmektedir. Stow Türkiye olarak, müşterilerimizin ilk ihtiyaçlarını temelden ele alarak önce sunduğumuz mühendislik çözümleriyle, sonrasında imalat ve montaj süreçlerinden geçerek sorunsuz depolar teslim etmekteyiz. Firma olarak stratejik odağımız, müşterilerimizle uzun süreli çözüm ortaklıkları yapmak ve ihtiyacı en doğru adresleyen depo sistemini müşterilerimizle birlikte oluşturmaktır.
Petrol Ofisi Derince Lojistik Merkezi projesinde hangi ürün gruplarınız ve çözümlerinizle yer aldınız? Projede nasıl katkılarınız oldu, anlatır mısınız?
Müşterimizin ilk talebinin sonrasında raf projesini tasarladık, güncel yönetmeliklere uygun deprem hesaplarının yapılması sonrasında ise imalat ve montaj süreçlerini tamamladık. Dar alanda daha fazla palet stoklamak için dar koridor raf sistemi çözümünde anlaştık. Dar koridor raf sistemi, sistemde kullanılacak istif makinasının çalışması için ihtiyaç duyulan minimum mesafe dizayn edilerek oluşturulan bir sistemdir. Bu sistem müşterimize; kullanılan istif makinalarının raf sistemlerine çarpması, dolayısıyla hasar vermesini engellemesi ve depo maliyetlerinin ciddi arttığı bir dönemde dar alanda daha fazla stok yapabilme imkanı avantajlarını sağlıyor.

Pandemi ile birlikte öne çıkan lojistik ve depolama merkezi yatırımları, e-ticaret sektörünün de hızlı büyümesi ile giderek artıyor. Stow Grubu olarak bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Hedefleriniz ve stratejileriniz nelerdir?
Biz sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve ihtiyaca göre en uygun çözümleri sunmaya çalışıyoruz. Özellikle otomasyon tarafında şirketimizin tam otomatik depo çözümlerinde global merkezimizde geliştirilen çözümleri müşterilerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz. Amacımız; daha hızlı devreye alınabilen, ekonomik ve enerji dostu çözümleri müşterilerimizle buluşturmak. Stow Türkiye olarak, ana hedefimiz, hizmet ettiğimiz pazarlarda hem konvansiyonel hem de yarı/tam otomatik depo uygulamalarımızla müşterilerimizin çözüm ortağı olmak ve bu endüstriye yön vermek.