Haber ve Tanıtım Merkezi

Gabar’da Petrol Üretiminde Yeni Dönem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da 3 bin 500 gençle petrol üretiminin sürdüğünü belirterek, Türkiye’nin kendi kaynaklarını geliştirme ve enerjide dışa bağımlılığı azaltma hedefinin devam ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, Gabar’daki petrol üretiminin ulaştığı noktaya dikkat çekti. Bayraktar, bölgede 3 bin 500 genç çalışanla Türkiye’nin yüksek kaliteli petrolünün üretildiğini söyledi.

Efes Antik Kenti’nde düzenlenen TÜGVA İzmir Yaz Okulları Final Programı’nda gençlerle bir araya gelen Bayraktar, Türkiye’nin uzun yıllardır enerjide dışa bağımlı olduğunu ancak bunun bir kader olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin kendi gemileri ve mühendisleriyle denizlerde petrol ve doğal gaz aramaya başladığını belirten Bayraktar, Akdeniz’de yürütülen arama çalışmalarının ardından 21 Ağustos 2020’de Sakarya Gaz Sahası’nda Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Gabar’da üretim sürüyor

Gabar’daki petrol üretimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, bölgede gençlerin istihdam edildiğini vurgulayarak, 3 bin 500 genç çalışanla petrol üretiminin devam ettiğini belirtti.

Türkiye’nin enerji alanında kendi kaynaklarını geliştirmesinin yanı sıra arama ve üretim kapasitesini de artırmayı hedeflediğini belirten Bayraktar, enerji bağımsızlığı yolunda yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti.

e-dergi için tıklayın

EN ÇOK OKUNANLAR