Four Seasons Hotel Bosphorus, yarattığı ve gastronomi dünyasında ses getiren “Ode To Bosphorus” konsepti ile dünyaca ünlü şefleri İstanbul Boğazının etkileyici ve benzersiz manzarasına hakim lokasyonunda ağırlamaya Kasım ayında devam ediyor.
İstanbul yeme içme sahnesinde lezzetleri, servisi ve lokasyonu ile öne çıkan Four Seasons Hotel Bosphorus’da İsviçre’nin yenilikçi şefi Markus Arnold ile başlayan bu gastronomik programın devamında lezzetler ve dokular arasındaki etkileyici oyunları ile dikkat çeken Roger Van Damme vardı. Bu özel seri dünyaya Güney Amerika’da yer alan Surinam mutfağını tanıtan Soenil Bahadoer ile Kasım ayında devam ediyor.
“Ode to Bosphorus” serisinin yeni buluşması Four Seasons misafirlerini yeni bir mutfakla tanıştırıyor. Güney Amerika bölgesinde yer alan Surinam mutfağını aldığı Fransız eğitimi ile birleştiren Soenil Bahadoer 13 ve 14 Kasım tarihlerinde çok özel iki gecede Four Seasons Hotel Bosphorus için köklerinden ilham aldığı eşsiz bir menü sunacak. İki michelin yıldızlı restoranı “Lindehof”da farklı dünyalar, kültürler, kokular ve lezzetleri bir araya getirdiğini söyleyen Şef Bahadoer, Four Seasons Hotel Bosphorus Executive Chef’i Görkem Özkan ile birlikte hazırlayacağı menü ile misafirlerine keyifli ve eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Güçlü, yoğun ve rafine tatlarla ilginç tabaklar yaratmak için baharatları kullandığını vurgulayan Şef Soenil, yavaş pişirilmiş etler ve güveç yemekleri, balık ve deniz tarağı gibi tüm türleri sevdiğinin altını ayrıca çiziyor.
Gastronomi tutkunları için büyük bir heyecan yaratacak bu menü 7 aşamadan oluşuyor ve iki ünlü şefin dokunuşlarıyla unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Şef Soenil “Ode to Bosphorus” menüsü için Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik okyanuslarında bulunan ve pisibalığı olarak da adlandırılan Halibut’u kendi yöntemleri ile hazırlayacak. Halibut filetolarının, domates ve karides sosu, sebze suyu ve çıtır karideslerle hazırlanıp servis edildiği sıcak başlangıç sonrası misafirleri Executive Chef Görkem’in beluga mercimeği, nane – kişniş masala, ve Güney Asya’ya özgü bir meze olan “pakuri” ile hazırladığı tütsülenmiş ıstakoz bekliyor. Şef Soenil menünün devamıda imza tabaklarından biri olan, mermer görüntüsü ile bilinen yüksek kaliteli wagyu eti ve havyarın bir araya geldiği bir tabak hazırlayacak ve hemen arından misafirlere Endonezya kökenli Rendang’ı zencefil birası ile hazırladığı sorbe eşliğinde ikram edecek. Bu unutulmaz gecenin tatlısı ise Executive Chef Görkem Özkan’ın imza tatlılarından biri olan ve narenciye kreması, greyfurt ve hibiskus ile hazırlanan “Mandarin pain de Gene” olacak.
Four Seasons Hotel Bosphorus bu menüyü keşfetmek ve gastronomi dünyasında bir yolculuğa çıkarmak için Kasım ayında misafirlerini bekliyor.
Four Seasons Hotel Bosphorus’da yer alan AQUA Restaurant İstanbul’un en sevilen “fine dining” adresi olmaya yıl boyunca devam edecek
Four Seasons Hotel Bosphorus’un, Türk Akdeniz deniz ürünlerini yaratıcılıkla sunan ve rafine mutfağıyla hem MICHELIN rehberi hem de dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemlerinden olan Gault&Millau gastronomi rehberinde yer alan restoranı AQUA, İstanbul’un dinamizmini yansıtan atmosferi ile misafirlerini yıl boyunca karşılamaya devam edecek. Executive Chef Görkem Özkan önderliğinde mutfak ekibinin geleneksel lezzetleri, modern bir yaklaşımla bir araya getirdiği AQUA menüsü, iştah kabartan bir deneyim yaşatıyor.