19 Temmuz 2024
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Gastro Son Dakika

HD İskender, 30 yıllık lezzet serüvenini yeni yatırımlarıyla sürdürecek

Geleneksel iskender lezzetini, ulaşılabilir fiyatlarla ve restoran konseptiyle sunan ilk marka olan HD İskender, binlerce yıllık Türk yemek kültüründen aldığı ilhamla oluşturduğu lezzetlerini 20’yi aşkın şehirde bulunan 91 restoranında misafi rleriyle buluşturuyor. 30 yıllık lezzet serüvenini yurt içi ve yurt dışında hayata geçirecekleri yeni yatırımlarla sürdüreceklerini ifade eden HD Holding İş Geliştirme Direktörü Haluk Karakaş […]

Read More
Gastro Son Dakika

Dürümle ile yeme içme sektöründe yepyeni bir yaklaşım geliştirdik

Yeme içme sektöründe Dürümle ile yepyeni bir yaklaşım geliştirdiklerini aktaran Dürümle CEO’su Fatih Özçanak ile bir araya geldiğimiz Haziran sayımızda, sektörün rekabet ortamında markalarını nasıl konumlandırdıklarını ve yurt dışı hedeflerini konuştuk. Hızlı servis restoran sektöründe yerli markalaşmanın ve yatırımların arttığını görüyoruz. Dürümle olarak bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz, rekabette markanızı nasıl konumlandırıyorsunuz? Hızlı servis restoran sektöründe […]

Read More
Gastro

Happy Group, gümüş yılını yeni yatırımlarla kutluyor

Bünyesinde Happy Moon’s, İkon, Manhattan, Bob’s ve Little Buddha markalarını barındıran Happy Group; sektördeki 25’inci yılını kutluyor. Gümüş yılında 3 bin 500 çalışana ve 70 işletmeye ulaşan grup, ekonomik konjonktüre rağmen yatırım hamlelerinde frene basmıyor. McKinsey tarafından yapılan bir araştırma ABD’deki şirketlerin ömrünün 1958 yılında 61 yıl olduğunu, bugün ise 18 yıldan aza indiğini gösteriyor. […]

Read More
Gastro Son Dakika

Yılın ilk yarısında AVM ve işlek caddelerde 23 yeni Terra Pizza restoranı açıldı

Pizza sektöründeki yükselen trendleri yakından takip eden, tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi yaklaşımlar sunarak sektörde fark yaratan Terra Pizza, 2024 yılının ilk yarısında 23 yeni restoranını pizza severlerle buluşturdu. Yine yılın ilk yarısında Cheddarlı Dev Karışık ve Dev Sucuklu pizza olmak üzere iki yeni ürünü menülerine eklediklerini ifade eden Terra Pizza CEO’su F. Emrah […]

Read More
Gastro Son Dakika

PİDEM, 2024’te yurt içi ve yurt dışında toplam 35 restoran açmayı hedefliyor

Halihazırda 40 şehirde 200’e yakın restoranda lezzetli pide çeşitlerini misafirlerinin beğenisine sunan PİDEM, yıl sonuna dek yurt içi ve yurt dışında 35 restoran açmayı hedefliyor. Haziran sayımızda dergimizde ağırladığımız HD Holding CMO’su Nejat Çifçi ile PİDEM’in sektördeki yolculuğunu, yenilenen marka kimliğini ve yatırım hedeflerini konuştuk. PİDEM’in Türkiye’de yeme-içme sektöründeki yolculuğundan bahseder misiniz, 2024 yılına nasıl […]

Read More
Gastro

Meze by The Sea menüsünde yerel hassasiyet ve global duyarlılık hakim

Six Senses Kaplankaya bünyesinde yer alan Meze by The Sea Restaurant, markanın Eat with Six Senses felsefesi ışığında bu sezon da fark yaratıyor. Meze by The Sea, Ege kültürüne bir övgü niteliği taşıyan menüsü ve görkemli manzarasıyla misafirlerini unutulmaz bir gurme deneyimine davet ediyor. Six Senses Kaplankaya, Ege ve Akdeniz’in en sofistike lezzetleriyle gurme bir […]

Read More
Gastro

Sini’de İstanbul’un ruhunu yaşatan lezzetler

Tarihi yarımadada yer alan, lüks misafirperverliğin temsili olan Sanasaryan Han, A Luxury Collection Hotel, İstanbul; yerel mutfağın özgün sunumlarını yansıtan Sini Restaurant ile Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü misafirlerle buluşturuyor. Semtin mirasını ve şehrin sunduğu çağdaş kültürü bir araya getiren neo-klasik başyapıt Sanasaryan Han bünyesinde misafirlerini ağırlayan Sini Restaurant; İstanbul’un ve Doğu Akdeniz’in imza lezzetleri ile […]

Read More
Gastro Son Dakika

Metro Türkiye’den sürdürülebilir balıkçılıkta öncü bir adım daha

Metro Türkiye, sürdürülebilir balıkçılık vizyonu doğrultusunda sektöre öncülük edecek yepyeni bir çalışmaya daha imza attı. Muğla’da gerçekleştirilen tesis yatırımıyla Akuaponik sistemi kuruldu. Türkiye’deki perakende sektöründe bir ilk olan bu sistem ile su ürünleriyle bitki yetiştiriciliği birleşmiş oldu. ‘Sudan Doğan Gelecek’ adı verilen yeni projede, akuaponik yöntemiyle levrek ve deniz börülcesini aynı sistem içerisinde yetiştirmeye başlayan […]

Read More
Gastro Son Dakika

Yemeksepeti’nden Türkiye’nin baklava haritası

Yemeksepeti, Türkiye’de bayramlarla özdeşleşmiş bir tatlı olan baklavayla ilgili sipariş trendlerini açıkladı. Nisan 2023’ten bu yana Yemeksepeti üzerinden sipariş edilen baklava çeşitleri arasında Soğuk Baklava, Fıstıklı Baklava, Cevizli Baklava ve Midye Baklava en çok tercih edilenler oldu. Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Türkiye’nin baklava tercihlerini verilerle ortaya koydu. Nisan 2023’ten bu zamana kadar Yemeksepeti […]

Read More
Gastro Son Dakika

İş Gıda, Pizza Hut ve Krispy Kreme’de de yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanıyor

İş Gıda; markalarından KFC ile başlattığı ve bu anlamda Türkiye’de ilki gerçekleştirerek sektöre öncülük ettiği yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımını Pizza Hut ve Krispy Kreme markaları ile genişletti. I-REC Sertifikalı yeşil enerji kullanımında sektörüne öncülük eden İş Gıda, artık bünyesinde yer alan diğer markaların restoran ve mağazalarının da elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor. Türkiye genelinde […]

Read More