19 Temmuz 2024
Beşyol Mahallesi 1.İnönü Caddesi 18/8 Küçükçekmece İstanbul
Gastro Son Dakika

Sabri Ülker Vakfı, yaz aylarında gıda zehirlenmesine karşı uyardı

Güvenli olmayan gıdalardan kaynaklı hastalıklar nedeniyle dünya genelinde yılda yaklaşık 600 milyon vaka hastanelere başvuruyor. Bu kişilerden 420 bini yaşamını kaybederken, güvensiz gıdalar, 5 yaş altındaki çocuklar için en büyük tehdidi oluşturuyor. Sabri Ülker Vakfı Beslenme ve Bilimsel İletişim Yöneticisi Uzm. Dyt. Özge Dinç Coşkun, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü vesilesiyle, taze sebze ve […]

Read More
Gastro Gündem-1 Turizm

Doğallığın ve lezzetin buluşma noktası Aterna Restaurant

İstanbul’un hızla yükselen gastronomi merkezi Bomonti’de bulunan Aterna Restaurant, sadece lezzetli yemekleriyle değil, aynı zamanda sunduğu benzersiz deneyimle de öne çıkıyor. İzmir’in Dikili ilçesinin tarihteki isimlerinden birinden adını alan Aterna, restoranın köklerini ve sunduğu kendine has lezzetlerin kaynağını simgeliyor. Bomonti’de ziyaret ettiğimiz Aterna’nın menüsünde yer alan lezzetlerinin en büyük sırrı, İzmir Dikili’de bulunan organik zeytin […]

Read More
Ekonomi Gastro Son Dakika

Türkiye 2023 yılında 333 milyon dolar tutarında süt ve süt ürünü ihraç etti

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsa Coşkun ile SETBİR’in amaçlarını, süt ve et sektörüne ilişkin verileri, süt sektöründeki mevcut durumu ve geleceğe ilişkin öngörüleri ile sektörün büyümesine ilişkin önerilerini konuştuk.  Geçen yıl 21,5 milyon ton süt üretildiğini, 333 milyon dolar tutarında süt ve süt ürünü ihracatı yapıldığını söyleyen […]

Read More
Gastro Son Dakika

Sorumlu Restoran Hareketi, atık gıdaları mama ve gübreye çeviriyor

Dünyada her yıl 1,5 milyar, Türkiye’de ise 19,1 milyon ton gıda israf ediliyor. Gelecek nesillerin kaynaklarının korunması için Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu öncülüğünde yola çıkan “Sorumlu Restoran Hareketi”, gıda sektöründe sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarıyla fark yaratıyor. Bu kapsamda yeni başlatılan “Gıda Atık Döngüsü” projesiyle oluşum içinde yer alan restoranlardaki gıda atıkları komposta gönderilerek, […]

Read More
Gastro Son Dakika

Mastercard’ın “Paha Biçilemez” deneyimleri İzmir’in incisi Urla’da

Mastercard’ın Paha Biçilemez platformu kullanıcılarına ayrıcalıklı deneyimler sunmaya devam ediyor. Dünyanın 40’tan fazla noktasında, yeme-içmeden alışveriş ve modaya, kültür-sanattan müzik ve eğlenceye, spor ve seyahatten konaklamaya kadar yaşamın farklı alanlarında tüketiciyle buluşan Paha Biçilemez platformu kapsamını genişletti. Platformun yeni durağı İzmir’in incisi Urla oldu.  Mastercard, deneyimi odağına alan bir marka olarak Paha Biçilemez Platformu ile […]

Read More
Gastro

Güvenilir kurban, ücretsiz kasaplık hizmeti ile Migros’ta

Migros, Kurban Bayramı’nda İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda kesimi gerçekleştirilen kurbanlıkları Migros kalitesi ve güvencesi ile müşterilerine ulaştırıyor. Kurban Bayramı’nda müşterilerine sağlıklı, güvenilir ve İslami usullere uygun kurban almanın rahatlığını yaşatan Migros, Anadolu’nun dört bir yanındaki yetiştiricilerden özenle seçilen kurbanlık vasfındaki hayvanları en güvenli şekilde ve uzman kasaplar tarafından ücretsiz kasaplık hizmeti ile satışa […]

Read More
Gastro Son Dakika

Sağlıklı bir yaşam için sofranızdan sütü eksik etmeyin

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arda Aksaray, sütün en değerli besin kaynaklarından biri olduğunu paylaşarak 01 Haziran Dünya Süt Günü’nü kutladı. Sağlıklı toplumun yolunun süt ve süt ürünü tüketmekten geçtiği vurgusunu yapan Aksaray, sütün her yaşta içilmesi gerektiğini paylaştı. Teksüt olarak sütü ve süt ürünlerini çocuklara sevdirmek, süt içmelerini desteklemek için gereken çalışmaları yaptıklarını vurguladı. […]

Read More
Ekonomi Gastro Son Dakika Turizm

Gastronomi ekonomi için güçlü bir kaldıraç

Türkiye’nin öncü ve güçlü sivil toplum kuruluşu Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” dünya ve Türkiye gastronomisine ışık tuttu. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında önemli ve yetkin isimleri, […]

Read More
Gastro

Yeni sezonda işletmeniz için yüzlerce ürün

Metro Türkiye sadece mutfaklarınıza değil, evinize ve işletmenize de keyif ve konfor getiriyor. Hem evdeki mutfaklara hem de profesyonel mutfaklara gıda ürünlerinin yanı sıra gıda dışı ürün gruplarıyla da hizmet veren Metro Türkiye; elektronik aletlerden ev tekstiline, bahçe mobilyalarından barbeküye kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile “Metro ile Her Yer Yaza Hazır!” dedirtiyor. Yaklaşık 35 […]

Read More
Gastro

CarrefourSA,Küçük esnaf ve girişimcilerle büyümeye devam ediyor

Sabancı Holding iştiraki CarrefourSA, küçük esnafı destekleyen bayilik sistemiyle 400’üncü bayisini hizmete açtı. “Yeni Nesil Market” anlayışıyla girişimcileri ve küçük esnafı destekleyen CarrefourSA, Doğrusu CarrefourSA’da söylemiyle büyümeye devam ediyor. Sabancı Holding iştiraki, Türkiye perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA 60 ilde 1.100 mağazası ve 11.000 çalışanıyla, müşterilerine 50.000’den fazla ürün çeşidi sunarak doğru ürünü, doğru üreticiden […]

Read More